Eleonóra
-1 °C
2 °C
Jégkorong
Percről Percre

Pontokat szórakozott el a Debrecen

2006.10.20. 23:54
Hiába lőtt kapufákat, és vezetett is, csak döntetlenezett hazai pályán a Debrecen a jóval szerényebb képességű Diósgyőrrel a futball Borsodi Liga 10. fordulójának első meccsén.

Egy hete csak egy tizenegyessel kapott ki a Debrecen az MTK otthonában, így péntek este javítani akart a Diósgyőr ellen. A Borsodi Liga 10. fordulójának első meccsén azonban meglepetés született.

A DVSC hazai léptékkel mérve nyomott, kapufákat lőtt. A DVTK jól megszervezte a védekezését, de afrikai játékosai, Foxi és Duova ezúttal nem villogtak.

A hazai csapat látványos találattal szerzett vezetést: Szalma kapus egy lövést pont középre öklözött és a berobbanó Sándor Tamás tizenkét méterről, kapásból a kapuba vágta a labdát (1-0).

A szünet után nem sokkal kivált a Debrecenből Sándor Tamás, ennek ellenére úgy tűnt, a Diósgyőr nem elég veszélyes még az egyenlítéshez sem. Aztán nyolc perccel a vége előtt mégiscsak villant az addig szürke Foxi: egy gyors támadás végén kihagyhatatlan helyzetbe hozta a pár perccel azelőtt beállt Simont, aki néhány lépésről zavartalanul fejelt a kapuba (1-1).

A debreceniek ebben a szezonban először vesztettek pontokat saját pályájukon.

Jegyzőkönyv

DVSC-TEVA - Diósgyőri VTK 1-1 (1-0)
Debrecen, 8500 néző, V: Iványi
DVSC: Csernyánszki - Mészáros (Zsolnai 83.), Vukmir, Komlósi, Leandro - Dombi (Bogdanovic 62.), Kiss Z., Sándor T. (Dzsudzsák 50.), Halmosi - Brnovic, Sidibe
Diósgyőr: Szalma - Mogyorósi, Rubint, Katona, Farkas V. - Sipeki (Szögedi 90.), Vitelki, Buz, Foxi - Stanic (Simon A. 77.), Douva (Binder 79.)
Gólszerzők: Sándor T. (26.), illetve Simon A. (82.)
Sárga lap: Mogyorósi (66.), Douva (77.)