Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Megalázza-e még egyszer a Realt a Barcelona?

2006.10.20. 15:54
Egész Spanyolország fokozott izgalommal várja a vasárnap esti Real Madrid-Barcelona csúcsrangadót. A Real erős és összerakott arcát mutatta a hétközi bukaresti BL-meccsen, a Barcelona ugyan kikapott a Chelsea-vel szemben, a bajnokságban eddig nagyon megbízhatóan teljesít, még nem maradt alul. Rijkaard csapata tavaly oktatott Maridban, most jóval nehezebb lesz három gólt rúgniuk.

Egy mérkőzés körül forog szinte minden Spanyolországban a labdarúgó Primera Division hetedik fordulója előtt, ugyanis vasárnap este a Bernabeu Stadionban csap össze egymással a Real Madrid és az FC Barcelona.

Megváltozott a Real

Az "El Clásicónak" hívott örökrangadónak most is, mint mindig óriási presztízse van. A házigazda fővárosiak feledtetni szeretnék a nagy riválissal vívott legutóbbi madridi csata kínos kudarcát, míg a bajnoki és Bajnokok Ligája-címvédő katalánok a mostani szezon kisebb botlásai miatt felerősödött kritikáknak vetnének véget.

A Real Madrid játékosállományában nagy részben, harcmodorában pedig teljesen megváltozott a múlt szezonhoz képest, amikor novemberben saját stadionjában már-már megalázó 3-0-ás vereséget szenvedett el legnagyobb riválisával szemben.

Capello örült a jó játéknak

Most nem várható ekkora különbség, a nyáron kinevezett új edző, Fabio Capello ugyanis nagyon megerősítette a királyi gárda védekezését, amely az utóbbi időben kevés gólt kap, igaz, támadásban lényegesen szürkébb. Nagy részt ez utóbbinak volt köszönhető, hogy a múlt héten elszenvedte első bajnoki vereségét a szezonban.

A keddi Bajnokok Ligája mérkőzésen, Bukarestben ugyanakkor elöl és hátul is remekül működött a csapat. "Egy nagy erőt képviselő, lelkes együttest láthatott mindenki, úgyhogy nagyon örülök" - mondta a Steaua elleni 4-1-es sikert követően Capello.

Ronaldo múlt heti piros lapja eltiltást jelentett

A múlt heti Getafétól elszenvedett 1-0-ás vereség élét is próbálta tompítani: "El kell felejteni azt a találkozót, mert még egyszer nem játszunk olyan rosszul."

A bajnoki kudarcot valószínűleg mindenki el is felejtette már a csapatnál, kivéve egy embert, a brazil sztár Ronaldót, akit szövegelés miatt kiállítottak, és - fellebbezése ellenére - egy mérkőzésre, azaz éppen a rangadóra eltiltottak.

Beckham durcáskodik

David Beckham játéka is kérdéses, mert az angol középpályás az elmúlt öt meccsen a kispadot koptatta, miután a News of the Wolrd híre szerint megszakította a szerződéshosszabbításáról szóló tárgyalásokat. Capello mester ez a tény alighanem a legkevésbé sem zavarja pillanatnyilag. (Beckham felől amúgy azonnal érdeklődött a Milan és az Inter is.)

Az utóbbi két évben sziporkázó Barcelona három ponttal vezeti a bajnokságot, ennek ellenére több, kissé szokatlan kudarc is érte az együttest a szezonban, ráadásul egyre többen hangoztatják, hogy "szemre" is visszafogottabb produkciót nyújt a pályán a csapat magához képest.

Könnyen helyre lehet hozni a szerdai hibát vasárnap

Frank Rijkaard edző a játékosaival együtt igyekszik minden hívüket megnyugtatni és hangsúlyozni, hogy a Sevillától elszenvedett Szuperkupa-kudarc, és a Chelsea elleni szerdai BL-bukás is csak véletlen volt.

"A londoni vereség csupán egy szerencsétlen baleset volt egy nagyon jó gárda ellen, semmi több. Ezt a hibát könnyedén helyrehozhatjuk egy madridi győzelemmel" - mondta Carles Puyol csapatkapitány.

A barcelonai alakulat első számú csatárára, a kameruni Samuel Eto,óra nem számíthat vasárnap.

Minimális Barcelona-fölény

A két csapat eddig összesen 231 - hivatalos és barátságos - mérkőzést játszott egymással, ebből 95-öt nyert meg a Barcelona, 86-ot pedig a Real Madrid. Gólokban kifejezve is hasonló az arány, mert a Barca 396-jável szemben 375 Real-találat áll.

A találkozót a Sport1 vasárnap kilenc órától élőben közvetíti.