Piroska
-1 °C
5 °C

Pakson vesztette el veretlenségét a ZTE

2006.10.21. 16:54
Meglepetésre 2-0-ra verte az újonc Paks az eddigi listavezető Zalaegerszeget a futball Borsodi Liga tizedik fordulójában. AZ MTK hátrányból fordítva nyert Tatabányán és átvette a vezetést a tabellán.

Két góllal intézték el az eddigi listavezetőt

Az a Paks fogadta a Borsodi Liga tizedik fordulójában az eddig veretlen és listavezető Zalaegerszeget, amely újoncként sem volt pofozógép. Az azonban vaskos meglepetés, hogy épp Lengyel Ferenc csapata vette el a ZTE veretlenségét.

Az első félidőben helyzetek is alig akadtak, elvoltak egymással a mezőnyben a csapatok. A fordulás után négy perccel Kiss Tamást buktatta Sorin Botist a zalai kaputól 18 méterre. A szabadrúgásból Buzás Attila a kapu bal oldalába tekerte a labdát (1-0). A góllövőtől aztán újabb akció is indult: jobbról ívelt a hosszú oldalra, Molnár Zoltán középre passzolt, és az érkező Kiss öt méterről a kapu közepébe lőtt (2-0).

Paks-ZTE FC 2-0 (0-0)

Paks, 2000 néző, V: Szabó Zs.
Paks: Pokorni - Molnár Z., Salamon, Horváth S., Barics - Tamási G., Zováth - Kiss T., Buzás (Heffner, 78.), Kóczián (Böde, 70.) - Belényesi (Montvai, 40.)
ZTE: Kampa - Kocsárdi, Sebők V., Botis, Máté P. - Tóth Z. (Franciskovic, 57.), Nagy L. (Simonfalvi, 76.), Ljubojevic (Valtner, 57.), Józsi - Ferenczi, Sebők J.
Gólszerzők: Buzás (49.), Kiss T. (69.)
Sárga lap: Horváth S. (2.), Salamon (3.), Molnár Z. (59.), Montvai (90.)

Az MTK az élen

Az MTK-nak sikerült is kihasználnia a ZTE paksi botlását és átvette a vezetést a táblázaton, pedig hátrányban is volt Tatabányán.

Az első fél órában kevés futballra emlékeztető esemény történt, viszont szűk negyedóra alatt már focizott mind a két csapat. A Tatabánya kameruni góllal szerezte meg a vezetést: Ngalle negyven méterről, mintaszerűen indította Kouemahát, aki betört a 16-oson belülre, és Lambulic szorításában hét méterről a kapu bal oldalába lőtt (1-0). Öt perccel később Hrepka Attila esett el Ploeksic kapus kezében a 16-oson belül, a büntetőt a múlt héten is 11-esből eredményes Kanta József értékesítette. (1-1)

A második félidőben átvette a kezdeményezést az MTK és két perccel a fordulás után megszerezte a vezetést is, ugyancsak 11-esből. Ezúttal Németh Krisztiánt buktatta Filó Attila és megint Kanta József volt eredményes (1-2). Az előnyt egy percig őrizte a vendégcsapat, mert a 48. percben Ndjodo az ötös bal oldali sarkáról a kapu jobb oldalába "piszkálta" a labdát (2-2).

Egy óra játék után azonban az MTK Hrepka vezetésével eldöntötte a meccset. Előbb a támadó maga lőtte be a vezetést, tíz méterről (2-3), kisebb szerencsével, majd Németh Krisztiánhoz sarkazta a labdát, aki szintén tízről talált be.

FC Tatabánya-MTK Budapest 2-4 (1-1)

Tatabánya, 3000 néző, V: Bede
Tatabánya: Poleksic - Kerényi, Bakrac, Filó, Megyesi - Ngalle (Simon, 80.), Necas, Mile (Gulyás, 68.), Hajdu - Kouemaha, Ndjodo
MTK: Végh - Kriston, Lambulic, Rodenbücher, Balogh B. - Pollák, Lipcsei, Kanta J., Czvitkovics (Németh K., a szünetben) - Hrepka, Bori (Pál, 71.)
Gólszerzők: Kouemaha (32.), Ndjodo (48.), illetve Kanta J. (37., 11-esből, 47., 11-esből), Hrepka (60.), Németh K. (63.)
Sárga lap: Kouemaha (35.), Poleksic (37.), Bakrac (45.), Mile (59.), illetve Kriston (19.), Kanta J. (42.), Rodenbücher (67.)

Pécs: góllal nem bajlódtak

A Pécs pocsék meccsen gólnélküli döntetlent játszott a Sopronnal, úgy, hogy az első félidőben szinte semmi nem történt.

Egyetlen komoly helyzet nélkül játszották le a csapatok az első félidőt, amely nagyon alacsony színvonalat hozott. A színvonal a szünet után sem emelkedett, de akkor már többször kellett védenie a soproni kapusnak. A Pécsnek voltak nagyobb gólszerzési lehetőségei, még az utolsó percben is eldönthette volna a mérkőzést.

PMFC-Pécs Plaza - FC Sopron 0-0

Pécs, 1000 néző, V: Török
Pécs: Herbert - Finta, Dienes, Szabados - Lantos, Pavicsevics (Laki Z., 56.) - Szatmári, Balaskó (Győri, 82.), Sipos J., Kulcsár - Nógrádi (Horváth P., 63.)
Sopron: Rabóczki - Homei, Bagoly, Radu, Sifter (Csontos 78.) - Demjén, Horváth A., Cigan (Korudzsiev, 64.), Szabó T. (Ianc, 31.), Ivancsics - Feczesin
Sárga lap: Balaskó (37.), Pavicsevics (52.), illetve Demjén (36.), Sifter (43.)

Egy villanás döntött Fehérváron

Az FC Fehérvár egy, a hajrában lőtt góllal nyert a Honvéd ellen a héten edzőt váltó csapatok csatáján.

Többet támadott a Csertői Aurél távozását követően ezúttal Németh Zoltán által irányított fehérvári együttes, több gólhelyzete is akadt, de ezekből csak a hajrában sikerült egyet kihasználnia az Aldo Dolcetti helyett most már Supka Attila edzette kispestiek ellen. Dvéri Zsolt jobb oldali beadásánál Csizmadia Zoltán hat méterről fejelt kapura, Miski kapus ezt csak röviden tudott hárítani, a fehérvári védő pedig két lépésről, jobb lábbal a kapu jobb oldalába lőtt (1-0). A piros-kékek győzelme - elsősorban a küzdeni akarása miatt - megérdemelt.

A Fehérvár következő találkozóján már a horvát Marijan Vlak ül a kispadon, Németh Zoltán a segítője lesz.

FC Fehérvár-Budapest Honvéd 1-0 (0-0)

Székesfehérvár, 2000 néző, V: Solymosi
Fehérvár: Sebők Zs. - Csizmadia, Kuttor, Kocsis G., Mohl - Lattenstein (Terjék, 81.), Bozic, Dvéri, Farkas (Julinho, 68.) - Sitku, Horváth F. (Nagy D., 52.)
Honvéd: Miski - Schindler, Debreceni, Pomper, Mészáros A. (Lázár, 79.) - Bartyik, Genito, Csobánki, László A. (Schrancz, 59.) - Hercegfalvi, Disztl D. (Koós, a szünetben)
Gólszerzők: Csizmadia (83.)
Sárga lap: Kocsis G. (44.), Bozic (59.), Sitku (62.), illetve Bartyik (19.), Genito (39.), Schindler (49.), Csobánki (83.)

Győzelem az utolsó pillanatban

A Vasas hazai pályán Németh Norbert 92. percben szerzett góljával 1-0-ra győzte le a REAC-ot.

Az első félidőben rendkívül sok pontatlanság, technikai hiba jellemezte mindkét csapat játékát, így a közönség csak elvétve láthatott helyzetet, kombinatív támadásokat. A szünet után sem változott a játék képe, ám egy váratlan kiállítás a hazai csapatot hozta helyzeti előnybe: Nagy Zsolt lépett volna ki a leshatáron, de Pusztai utolsó emberként lerántotta, ezért járt a piroslap. Mészöly Géza együttese gyengén játszott, de az utolsó pillanatban Németh révén megszerezte a győzelmet jelentő találatot. Cseri egy lassú labdát rosszul fedezett, Lázok becsúszva középre passzolt, Németh Norbert pedig öt méterről az üres kapuba passzolt (1-0).

Vasas-Rákospalotai EAC 1-0 (0-0)

Illovszky Stadion, 1500 néző, v.: Szilasi
Vasas: Borszéki - Balog (Odrobéna, 25.), Pandur, Fehér Z., Unierzyski - Ködöböcz (Bali, 77.), Németh N., Pintér, Kincses - Lázok, Nagy Zs. (Majoros, 65.)
Rákospalotai EAC: Farkas B. - Dinka, Cseri, Pusztai, Sallai - Kapcsos, Somorjai (Földvár, 71.), Bárányos, Polonkai - Torma (Török, 64.), Nyerges (Horváth G., 87.)
Gólszerző: Németh N. (92.)
Sárga lap: Ködöböcz (60.), illetve Polonkai (30.), Földvári (89.) kiállítva: Pusztai (63.)

Váci pontmentés tíz emberrel

Az negyven percet hátráyban játszva szerzett pontot a Vác a vendég Győr ellen.

Az első félidőben alacsony színvonalú mezőnyjáték folyt, ritkán került a labda a 16-oson belülre. A második játékrészben hamar emberhátrányba került a Vác: a 16-os sarkánál Simkó feltartotta a kapura törő Czanikot, amiért sárga lapot kapott. Mivel ez már a második figyelmeztetése volt, a játékvezető kiállította. Ekkor látványosabb lett a mérkőzés, az ETO sok támadást vezetett. A hazai csapat önfeláldozóan védekezett, és végül otthon tartott egy pontot.

Vác-Győri ETO FC 0-0

Vác, 2000 néző, V: Berger
Vác: Köteles - Gáspár, Udvari, Kovács P., Dudás M. - Svintek, Kunzo, Simkó - Rob (Rusvay, 65.), Kulcsár, Szabó V. (Vén, 55.)
Győr: Stevanovic - Regedei, Kovács Z., Mátyus, Tóth P. - Ja:kl (Granat, 74.) - Czanik, Tokody, Virág - Bajzát, Szabó Zs. (Pákolicz, 67.)
Kiállítva: Simkó (50.)
Sárga lap: Svintek (16.), Simkó (36., 50.), Rob (50.), Kunzo (68.), Udvari (82.), illetve Pákolicz (80.), Bajzát (92.)