Gusztáv
-4 °C
1 °C

Beszáll az F1-be a Real Madrid

2006.10.24. 10:52
Szponzorál egy Forma-1-es autót a 2007-es Spanyol Nagydíjon a Real Madrid. Egy meg nem nevezett csapat egyik kocsiját klubszínekre festik, jelentette be Ramón Calderon, a Real elnöke. A gép a nagy rivális FC Barcelona városában mutatkozik be, és lehet, hogy Fernando Alonso McLaren-Mercedese lesz az.
Bekapcsolódik a Forma-1-be 2007-ben a világ egyik legnagyobb és leggazdagabb futballklubja, a Real Madrid. Az egyesület címere és tradicionális fehér színe az egyik autón tűnik majd föl.

Barcelonában indul a Real-autó


A spanyol AS fantáziaképe szerint így nézhetne ki a realosra festett Williams
"Jó győzelmi eséllyel induló istállóval kötöttünk szerződést, egy vagy két futamra, de a spanyol nagydíjra biztosan - nyilatkozta az EFE hírügynökségnek Ramón Calderón klubelnök, de nem árulta el, melyik csapattal egyezett meg, és ki fogja vezetni a kocsit. - Fantasztikus projekt, a dizájn elkészült, a fehér autóra a címerünket festik."

Jövő májusban épp a nagy rivális csapat, az FC Barcelona otthonában mutatkozik be az autó, a futamot a katalán fővárostól néhány kilométerre lévő Montmeló-pályán rendezik.

Alonso Real-drukker

"Különösen szórakoztató lesz épp a barcelonai versenyen látni a Real Madrid-os kocsit" - viccelődött az elnök.

Jövőre több F1-es csapat is új szponzorral indul, a Renault, a Honda, a Williams és a McLaren egyaránt. Utóbbinál szerepel majd a kétszeres világbajnok, nagy Real Madrid-szurkoló Fernando Alonso, nem lenne meglepő, ha az ő gépe kapná a speciális fényezést. A madridi AS című lap szerint az is elképzelhető, hogy a Williamset, a Toyotát vagy a BMW-t választotta a klub.