Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Klinsmann már tárgyal az amerikai kapitányi posztról

2006.10.27. 13:58
Jürgen Klinsman, a német labdarúgó-válogatottat a nyári világbajnokságon bronzéremig vezető szövetségi kapitány tárgyalásokat folytat az Egyesült Államok szövetségével. A vb után lemondott Klinsmann valószínűleg a 2010-es világbajnokság végéig töltené be az amerikai kapitányi posztot.

Informális tárgyalásba kezdett az amerikai szövetséggel Jürgen Klinsman. A szakemberhez közel álló bennfentesek szerint elképzelhető, hogy a német szakember elvállalja az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottjának irányítását.

Már töbször beszéltek

A nyári, németországi világbajnokságon a hazaiakat bronzéremig vezető, a torna után azonban posztjáról távozó Klinsmann az AP hírügynökség érdeklődésére azt mondta: már többször beszélt Sunil Gulati elnökkel.

"Kapcsolatban maradunk, aztán majd meglátjuk, mi történik" - jelentette ki a Kaliforniában élő 42 éves tréner, majd hozzátette: "Előbb vagy utóbb ismét edzősködnöm kell." Ezt megerősíti, hogy a 90-ben játékosként világbajnoki címet szerzett egykori labdarúgó korábban már jelezte nem zárja ki annak lehetőségét, hogy valamelyik válogatott szövetségi kapitányaként ott lesz a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon

Négyszeres pénzt kér

Korábban helyi lapértesülések arról számoltak be, Klinsmann évi kétmillió dolláros fizetést kért azért, hogy elfogadja a szövetség felkérését a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjának betöltésére. Az amerikai válogatott előző szakvezetője, Bruce Arena 500 ezer dollárt kapott egy évben a munkájáért.

Gulati korábban jelezte, hogy az év végéig meg akarja találni Bruce Arena utódját. Az eddigi kapitánnyal már a vb-kiesést követően közölték, hogy nem hosszabbítják meg a szerződését, bár papíron még most is ő a válogatott irányítója.