Benedek
-5 °C
5 °C

Ötöt lőtt az U19-es futballválogatott

2006.10.29. 17:30
Második mérkőzését is magabiztosan nyerte meg a tizenkilenc év alattiakból álló magyar labdarúgó-válogatott a ciprusi selejtezőben, és nagy lépést tett a továbbjutás felé. A házigazdák után Azerbajdzsánt is felülmúlta Várhidi Péter csapata, az öt gólból Németh Krisztián hárommal vette ki a részét.

Az öt idegenlégiós - Somodi, Filkor, Vass, Stieber, Farkas - is soraiban tudó magyar ifjúsági labdarúgó-válogatott pénteken biztosan, 3-1-re verte a házigazda Ciprust az Európa-bajnoki selejtezőben.

Azerbajdzsán ellen is a magyar fiatalok voltak a párharc esélyesei, és helyenként látványos, kiemelkedő és gyors futballal, végül öt góllal nyertek.

Hatékony csatársor

Az első találatot a BL-szereplő Dinamo Kijev felnőttcsapatában a múlt héten bemutatkozó Farkas szerezte, kevéssel a szünet előtt az "emtékás" Németh Krisztián duplázta meg az előnyt.

A fordulás után az Internazionale színeiben játszó Filkor Attila szabadrúgásból volt eredményes, végül Németh lőtte be a negyedik és az ötödik gólt is. Németh az első meccsen két gólt ért el, így már összesen ötnél tart.

Az utolsó, szerdai fordulóban az örményekkel játszik Várhidi Péter csapata, és már a döntetlen is elég ahhoz, hogy megszerezze a két továbbjutó hely valamelyikét. Amennyiben ez sikerül, akkor újabb selejtezőkör vár a mieinkre.

Várhidi: A kapu előtt határozott volt a csapat

"Bármily meglepő nagyon nehéz meccs volt" - nyilatkozott az MLSZ honlapjának a mérkőzés után Várhidi. "Az azeriek rendkívül agresszíven futballoztak, nagyon erős ellenfélnek bizonyultak. A kapu előtt viszont határozottabbak voltak a mieink, a párharcok megnyerésére nagy hangsúlyt fektettünk, így végül magabiztosan győztünk. Kevésbé örömteli, hogy Vass Ádám begyűjtötte második sárga lapját, ezért ő nem játszhat az örmények ellen, és sérülés miatt Kottán Krisztián is hiányozni fog. Biztató helyzetben vagyunk, de az utolsó meccsen is nyerni akarunk."

Jegyzőkönyv:
A magyar csapat összeállítása:
Somodi Bence - Úr László, Pintér Ádám, Tóth Imre, Vadnai Dániel - Filkor Attila, Vass Ádám, Gyömbér Gábor (Mészáros Márk a 79. percben) - Stieber Zoltán (Nagy Sándor az 58. percben) - Farkas Balázs, Németh Krisztián (Lencse László a 84. percben)


Örményország-Ciprus 1-0
Az állás két forduló után:
1. Magyarország 6 pont (8-1) 2. Örményország 3 pont (2-2) 3. Azerbajdzsán 3 pont (2-6) 4. Ciprus 0 pont (1-4)