Valér
2 °C
8 °C

Cassanot kizárták a Real Madrid keretéből

2006.10.30. 16:03
Antonio Cassanó, a zseniális tudású, de renitens viselkedésével számtalan botrányt okozó olasz játékos megsértette edzőjét, amiért kirakták Real Madrid labdarúgó csapatának keretéből.

Kizárták a Real Madrid labdarúgócsapatának keretéből az olasz válogatott Antonio Cassanót, mert sértő megjegyzést tett Fabio Capello vezetőedzőre.

Rohadt szemétnek nevezte edzőjét

A klub vezetése azt is közölte: a fegyelmezetlen és tiszteletlen támadóra pénzbírság is vár. Sajtóbeszámolók szerint az ismét csak kispados Cassanónál a szombati, Gimnastic Tarragona elleni bajnoki találkozó után szakadt el a cérna: az öltözőben "rohadt szemétnek" nevezte őt mellőző honfitársát, akit azzal vádolt, hogy miután ő korábban, az AS Románál mindent megtett érte, most érdemtelenül elfelejtette őt.

Az egyesület irányítói nem közölték, hogy meddig tart majd Cassano száműzetése. A botrányos viselkedéséről elhíresült játékos tavaly decemberben 2011-ig elkötelezte magát a Real Madridhoz.

A vb-keretből is kimaradt

Korábban hónapokig nem tudott megállapodni volt klubjával az AS Romával nyáron lejáró szerződésének meghosszabbításáról. A viszony akkor romlott meg igazán a felek között, amikor októberben Cassano a sajtóban azt állította, hogy korábbi követeléseiből többször is engedett, mire Rosella Sensi klubigazgató hazugnak nevezte őt.

Klubváltása után nem tudott alapember lenni a madridiaknál, így kimaradt Marcello Lippi vb-keretéből is. A nyáron érkezett Capello - az eddigi edzői közül az egyetlen, akivel nem volt komolyabb összetűzése - és az első hetek után úgy tűnt, biztos helye lesz a csapatban, de a kezdeti lelkesedés elmúltával csak elvétve lépett pályára.

Az angol Beckham hétfőn eloszlalott minden kételyt a sorsával kapcsolatosan. "Itt van az életem és itt van a jövőm is. Nem tárgyalok egyetlen csapattal sem és januárban nem igazolok el. Itt akarok maradni, mert úgy érzem: a mostani idényben végre sikerül nyernünk valamit" - mondta sajtótájékoztatóján a szigetországi középpályás.

Beckhamet a Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspurrel és a skót Celtic Glasgow-val hozták hírbe, de nevével kapcsolatban felmerült az MLS is.