Valér
2 °C
8 °C

Megütötte saját játékosát a Sopron edzője?

2006.10.30. 19:47
A labdarúgó Borsodi Ligában szereplő FC Sopron 19 éves játékosa, Ivancsics Gellért szerint edzője, Selymes Tibor alig egy hete, a Pécs elleni meccs szünetében lekevert neki egy pofont. A futballista távozik a klubtól, a tréner szerint nem történt semmi, csak egy baráti tasli.

A Sopron futballcsapata hiába rendelkezik tulajdonosa révén biztos háttérrel, bukdácsol a magyar bajnokságban és egy játékosa szerint az edző, Selymes Tibor rajta vezette le nemrég a feszültséget.

Baráti tasli?

"A szünetben dühösen, ordítva jött az öltözőbe Selymes úr, és lekevert nekem egy pofont az egész csapat előtt" - mondta Ivancsics Gellért a távirati irodának, miután a Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) honlapján nyilvánosságot kapott az október 21-én Pécsett történt incidens. "Nem szóltam vissza neki az első félidőben, semmi olyasmit nem tettem, ami ilyen reakciót kellett, hogy kiváltson az edzőből. Talán azért kaphattam, mert gyengén játszottam, de ez akkor sem megoldás. A héten a klubirodán Selymes úr azt mondta nekem, hogy egy baráti pofon volt. Abban a felfokozott idegállapotban, amelyben a szünetben az öltözőbe jött, kizárt, hogy baráti "taslikat" adjon, elnézést pedig nem kért."

A HLSZ közleményében elítéli a történteket és támogatásáról biztosítja Ivancsics Gellértet, ha esetleg úgy döntene, hogy jogi útra lép.

A futballista azért fordult a HLSZ-hez, mert hiába remélte, hogy a tréner bocsánatot kér tőle a csapat előtt a történtek miatt. Ivancsics hangsúlyozta: nem tesz feljelentést, mert úgy tűnik, sikerül szerződést bontania a soproni klubbal.

A technikai vezető, ha többet tudna, elmondaná

Köteles Zsolt, a soproni klub ügyvezetője a Magyar Rádió Sportvilág című műsorában azt mondta, hogy az egyesület kedden ad ki közleményt a történtekről, állítása szerint neki eddig nem jelezték, mi zajlott le az öltözőben.

Horváth Gábor technikai vezető sem rendelkezett sok információval az esetről: "Én a szünetben az öltözőfolyosón voltam, nem láttam, mi történt, arra vártam, hogy kell-e cserélnünk. Ha többet tudnék, elmondanám."

Selymes: Rejtély

Selymes Tibor beszélt az esetről és szerinte szó sem volt pofonról, azért nem kért bocsánatot. "Elég érdekes, hogy valaki nem tud különbséget tenni egy pofon és egy biztató tasli között" - mondta a szakvezető az MTI-nek. "Számomra az is rejtély, hogy Gellért miért csak most lépett a nyilvánosság elé. Lehet, hogy azért, mert az előző két fordulóban nem kapott játéklehetőséget? Én azt tudom, hogy nincs miért bocsánatot kérnem, ezért nem tettem meg eddig. A klub holnap kiad egy közleményt, mást nem akarok ehhez hozzáfűzni."

Selymes idén sokadszorra lett edző Sopronban

Az FC Sopron csapata az idei szezont Selymes vezetésével kezdte meg, aztán az edzőt Roberto Landi váltotta két forduló után. Landit aztán szeptember közepén menesztették és az időközben klubmenedzsernek kinevezett Selymes visszavehette vezetőedzői posztját, immár harmadszor, hiszen őt idén februárban is menesztették már egyszer. Februárban Nagy Tamás váltotta őt az edzői poszton.

Érdekes, hogy februárban sportigazgatói posztot ajánlottak Selymesnek Sopronban. Selymes Tibor aktív korában a román válogatott játékosa volt, de szerepelt számos belga klubcsapatban is a Dinamo Bukaresten és a FC Brassón kívül. Focista karrierje végén Magyarországon a Debrecenben és a Haladásban, majd a ciprusi Limassolban játszott.