Valér
4 °C
8 °C

Három világbajnokot kell visszafognia Juhász Rolandnak

2006.10.31. 13:03
Külön és speciális feladatot nem kapott a belga aranyérmes Anderlecht magyar védője, Juhász Roland a Milan elleni szerda esti Bajnokok Ligája-mérkőzésre. A válogatott hátvéd nem szokott külön készülni előre az ellenfeleiből, így most sem teszi, pedig a brazil Kakát, és a világbajnok olasz válogatott két csatárát, Inzaghit és Gilardinót kell feltartóztatnia.

A Bajnokok Ligájában szereplő belga aranyérmes Anderlecht az eddigi három forduló alatt két pontot gyűjtött össze. Úgy játszott kétszer is döntetlent - a francia Lille és a görög AEK Athén ellen -, hogy előnybe került, de az egygólos különbséget nem sikerült megőriznie a lefújásig.

A kapufa megakadályozta az első BL-gólját

Két hete a Milan ellen hazai pályán, Brüsszelben 1-0-ra alulmaradtak, miután a brazil Kaká huszonhárom méterről pompás gólt lőtt. A belgák magyar védője, Juhász Roland közel állt ahhoz, hogy egyenlítsen, de a fejese után a kapufán csattant a labda, és onnan kifelé vágódott.

Juhászék szerdán visszavághatnak az olasz sztárcsapatnak, és szükségük is lesz a bravúrra, mert ha ismét vereséget szenvednek, akkor továbbjutásuk szinte esélytelenné válik.


Juhász az első Milan elleni meccsen küzd Gilardino ellen (fotó: AFP)

Juhászt az Index az elutazása előtt érte el és elismerte, a pontszerzés reményében szállnak fel a repülőre.

Emlékezetes estére készül

"Taktikai edzést tartottunk hétfőn, ezen kiderült, speciális feladatom nem lesz a San Siróban. Arra készülök, hogy rögtön a kezdéstől a meccs végéig figyelnem kell a világbajnok játékosokra: Kakára, Inzaghira és Gilardinóra. Nem lesz egyszerű feladat, de már nagyon várom. Még nem játszottam soha ennyi ember előtt, kitűnő meccshangulat lesz, így emlékezetes estére készülök."

Hozzátette, igyekszik feltartóztatni a klasszis játékosokat, és az első meccs legfőbb tanulsága az volt számára, hogy Inzaghi tényleg mindig a leshatáron helyezkedik.

Kapott gól nélkül - ez a legfontosabb

"Sokszor lesre is fut, de veszélyes, Gilardino erőszakos és robbanékony. De hát a játék valamennyi elemében jók ők ketten, és ritkán húzódnak csak vissza, nagyon elöl tartózkodnak. Nem szoktam külön és előre készülni, most sem teszem."

A felvetésre, hogy mit tenne, ha most a kapufáról befelé pattanna a labda, szerényen csak annyit felelt: már akkor boldog lesz, ha a védelem kapott gól nélkül lehozza a meccset. "Ezt bármire elcserélném, a góllövést bízzuk a csatárokra, persze ez nem jelenti azt, hogy nem megyek előre a szögleteknél, szabadrúgásoknál fejelni."