Emőke
-4 °C
9 °C

Várhidi Péter lett az egymeccses kapitány

2006.10.31. 12:44
Várhidi Péter, az U19-es együttes szakvezetője lesz a magyar labdarúgó-válogatott megbízott szövetségi kapitánya a Kanada elleni novemberi barátságos mérkőzésen.

Öt nappal Bozsik Péter lemondása után Várhidi Pétert, az U19-es válogatott szakvezetőjét bízta meg Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke a kapitányi teendők ellátásával a Kanada ellen, november 15-én Székesfehérváron sorra kerülő barátságos mérkőzésre. Várhidi segítője Teodoru Vaszilisz lesz, aki az MTK-nál dolgozik edzőként.

Az U19-es gárda lehet a példa

Bozsik Péter márciustól irányította a válogatottat, de az Európa-bajnoki selejtezőkőn elszenvedett vcereségek hatására a múlt csütörtökön mondott le posztjáról, miután szakmai beszámolóját nem fogadta el az MLSZ elnöksége.

Kisteleki az MTI-nek elmondta, stabil, motivált, de a jövőt illetően is ígéretes játékosokból álló keret összeállítását várja Várhiditől. Természetesen azt is, hogy az A-válogatottnál is kamatoztassa azt a lendületet, amit a szerdán befejeződő ciprusi korosztályos Eb-selejtező sikere biztosíthat számára.

Várhidi Péter
Várhidi Péter

"Az év utolsó mérkőzésén pályára lépő csapat gerincét mindenképpen azoknak kell alkotniuk, akikre jövőre is számíthat a majdani szövetségi kapitány" - mondta az MLSZ első embere.

Sikerek Újpesten

Várhidi Péter a '90-es évek végén az Újpesttel ért el jelentős sikereket. Bajnoki címre és bronzéremre vezette a lila-fehéreket, míg utolsó újpesti szezonjában csupán a középmezőnyben végzett, és az idény végén nem hosszabbítottak meg szerződését. Ezt követően a Videoton kispadjára ült, ahol az első évben az ötödik helyig vezette a csapatot, a következő szezon felénél azonban felállították a kispadról, miután félidőben csak kilencedik volt az együttes.

Továbbra is Bölöni a célpont

Az MLSZ elnöke kedden tárgyalt Détári Lajossal is, aki az elmúlt hónapokban Bozsik Péter mellett a válogatott szövetségi edzője volt. Egyeztetésük eredményeként a tréner szerződése folyamatos marad, a szakember jövőbeni pontos feladatát a majdani szövetségi kapitány jelöli ki.

Kisteleki még a múlt héten jelezte, hogy szívesen látná Bölöni Lászlót a válogatott új szövetségi kapitányaként.