Klaudia
-4 °C
2 °C

Hatalmas élmény volt, pedig három gólt kaptam

2006.11.03. 10:47
Az Austria Wien sima, háromgólos vereséget szenvedett az Ajax otthonában az UEFA-kupa csoportkörében. Sáfár Szabolcs, az osztrák együttes magyar kapusa a három gól ellenére mégis élete egyik legnagyobb élményének érzi, hogy védhetett az Ajax Arenában.

Az Austria Wien labdarúgócsapata két hete az UEFA-kupa csoportkörének első összecsapásán hazai pályán 4-1-es vereséget szenvedett a belga Waregemtől. Ezek az osztrákok a javítás szándékával utaztak a második fordulóban Amszterdamba, bár azt tudták, az Ajax vendégeként a pontszerzés is bravúrnak számítana.

Az Austria kapuját ezúttal is Sáfár Szabolcs védte. A korábbi válogatott kapus elmondta, a kupavereség és a bajnokságban nyújtott szereplés hatására, az előző edzőt kirúgták, és mindenki bízott az új mesterben, Georg Zellhoferben, hogy ütőképes csapatot tud kialakítani.

Popovics előre tudta

A meccsen aztán beigazolódott, hogy az osztrák futball szinte semmivel nem jobb a magyarnál. A szűk területeken az Ajax sokkal gyorsabban játszott, a vendégek képtelenek egyenrangú ellenfelei lenni Klaas-Jan Huntelaaréknak. Ezt már a találkozó előtt így gondolta az Ajax kötelékébe tartozó magyar szakember, Popovics Sándor is, aki úgy vélte, csapata három négy góllal veri osztrák ellenfelét.

"A hollandok végig nyomtak de ha az első félidőben lett volna egy kis szerencsénk, megússzuk kapott gól nélkül. Az Ajaxnak nem volt helyzete, egy pontrúgás utáni figyelmetlenség azonban megakadályozta a 0-0-át" - értékelte az első játékrészt Sáfár, aki a gól előtt ugyan bravúrral hárított, de a kipattanó labda éppen a tavalyi holland gólkirály, Huntelaar elé pattant, aki a léc alá bombázott.

"Kaptam már elég gólt és még fogok is"

A pontrúgások egyébként is gondot jelentettek az osztrákoknak, hiszen a második félidőben a másik két gólt is így kapták. Előbb egy szöglet utáni lövés pattant meg az egyik védőn, majd ismét Huntelaar volt eredményes egy újabb szögletet követően. "Előre nem tartottam a pontrúgásoktól, de tudtam ebben sokkal jobb az ellenfél mint mi" - mondta a magyar kapus.


Az Ajax-játkosoknak volt mit ünnepelniük csütörtökön (fotó: AFP)

Sáfár egyébként nem érezte lesújtónak a három kapott gólt, sokkal szörnyűbb volt az előző fordulóbeli hazai vereség. "A meccs nem tört le, hiszen kaptam már elég gólt és még fogok is" - jegyezte meg viccesen a találkozó után az egykori válogatott kapus, aki úgy véli, a két évvel ezelőtti menetelésük alkalmával - amikor a legjobb nyolcba jutottak - jobb csapatuk volt, most az is bravúr, hogy itt lehetnek a csoportkörben.

Futballistának érezték magukat

"Játékban így is előreléptünk korábbi önmagunkhoz képest, nem játszottunk alárendelt szerepet. Emellett nekem személy szerint is teljesült két álmom, hiszen a Benfica és az Ajax stadionjában is védhettem. Talán furcsán hat de hatalmas élmény volt ez a mérkőzés igaz három gólt is kaptam."

"Végre futballistának éreztük magunkat, hiszen egy csodálatos stadionban, szuper hangulatban léphettünk pályára, pedig telt ház se volt. Nekünk is nagy élmény ha nem 5-6 ezer, hanem 50-60 ezer ember előtt futunk ki a pályára" - mondta a magyar játékos, akit 2008-ig köti szerződése az osztrák klubhoz és amelyet igyekszik is kitölteni.

Már érzi a kort

Tervei között szerepel egy esetleges szerződéshosszabbítás is, bár mint mondta, 33 évesen már érzi, hogy hétről hétre vannak kisebb nagyobb fájdalmai, a szervezete nem úgy reagál, mint pár éve. Ugyanakkor a három kapott gólon nincs idő keseregni, hiszen hazaérkezésük után már a Rapid elleni hétvégi meccsre készülnek és ott kell megmutatni hogy elindultak felfelé.