Emma
9 °C
26 °C

Volt csatárát akarja visszahívni a Barcelona

2006.11.14. 12:50
A BL-címvédő Barcelona labdarúgó csapatánál sorra kidőltek a csatárok, így a klub a nyáron hazájába levezetni visszatérő svéd Henrik Larssont szereztné villámigazolással szerződtetni.

A Barcelona labdarúgó csapata vezeti ugyan a spanyol bajnokságot, a klub házatáján ennek ellenére aggodalommal tekintenek a jövőbe. A csapat első számú csatára Samuek Eto'o még szeptemberben, a Bréma elleni BL-meccsen kidőlt a sorból.

Az elmúlt hétvégén, a Zaragoza elleni 3-1-re megnyert összecsapáson pedig a katalánok két argentin játékosa, Messi és Saviola is súlyos sérülést szenvedett. A 19 esztendős Maradona utódnak kikiáltott Messi a meccs első félidejében kapott egy rúgást, melynek következtében lábközépcsonttörést szenvedett. Előreláthatólag három hónapot lesz kénytelen kihagyni.

A nyáron az UEFA Kupa győztes Sevillától visszahívott Saviolának a találkozó hajrájában szakadt el egy izom a combjában. Neki az orvosi vizsgálatok alapján, legalább hat hetet kell kihagynia. Ezu azt is jelenti, jelenleg az izlandi Gudjonsenen kívül, csak a tartalékok közül válogathat a támadó szekcióba a csapat edzője Frank Rijkaard.

Ezek után talán nem is számít meglepetésnek, hogy a spanyol klub képviselői felvették a kapcsolatot Henrik Larssonnal. A svéd játékos, aki korábban éveket húzott le a skót Celticnél, majd a Barcelonával idén BL-győzelmet ünnepelhetett, a szezon végén "hazaigazolt" levezetni a Helsingborg együtteséhez, mellyel az elmúlt hétvégén megnyerte a svéd kupát.

A Barcánál azonban nem csak a támadóposzton vannak gondok, hiszen Rijkaard nem számíthat a vádlisérüléssel bajlódó brazil Bellettire, a bokáját kificamító brazil Edmilsonra és a súlyosan sérült Xavira sem.