József, Bánk
-6 °C
0 °C

Válságos Puskás Ferenc állapota

2006.11.16. 09:56
Súlyosbodott Puskás Ferencnek az Aranycsapat egykori csapatkapitányának állapota. A hat éve kórházi kezelésre szoruló egykori legenda az elmúlt napokban tüdőgyulladást kapott, és magas láza van.

Több napilap is beszámol róla, válságosra fordult az elmúlt évszázad legjobb magyar sportolójának választott Puskás Ferenc állapota. Az egykori legendás labdarúgót hat éve kezelik a Kútvölgyi úti kórházban.

A kórház részéről ugyanakkor elmondták, a napok óta tomboló calicivírus nem veszélyezteti az egykori olimpiai bajnok, világbajnoki döntős labdarúgót. Az elmúlt napokban azonban tüdőgyulladást kapott és magas láza is van, ez vezetett állapota rosszabbodásához.

A hetvenkilenc éves egykori világklasszist Alzheimer-kór-szerű betegséggel kezelik, állapota az utóbbi években stabil volt, de szeptemberben állapota romlott, emiatt átkellett helyezni az intenzív osztályra, ahol meg is operálták. Ott azonban stabilizálódott állapota és még arra is volt esély, hogy elhagyja az intenzívet.

Ugyanakkor külföldről, így elsősorban Spanyolországból volt klubjától a Real Madridtól és Görögországból a Puskás edzősködésével BEK döntőig menetelő Panathinaikosz részéről is jókivánságaikat küldték el.

Felesége napi látogatása mellett barátai - Buzánszky Jenõ, Grosics Gyula, Szepesi György és Fejér Miklós - is hetente látogatják, ugyanakkor az MLSZ részéről senki nem volt rá kíváncsi az elmúlt időben. Felcsúton már életében utánpótlásközpontot neveztek el róla, arra viszont kevés az esély, hogy a kispesti Bozsik-stadionba vezető Ady Endre utat átnevezzék a jelenleg súlyos beteg Puskás Ferencről.