Csilla, Noémi
11 °C
28 °C

Cannavaróé az Aranylabda

2006.11.17. 15:05
Vezető spanyol lapok és az olasz Gazzetta dello Sport szerint Fabio Cannavaro kapja az Aranylabdát, a France Football magazin legjobb Európában futballozó játékosnak járó díját. Hivatalos eredményhirdetés november 27-én.
Az olasz világbajnok labdarúgó, Fabio Cannavaro kapja 2006-ban az Aranylabdát, állítja a spanyol és az olasz sajtó. A France Football magazin díjának eredményhirdetése csak november 27-én lesz, de a madridi Marca és AS, a barcelonai Sport és a milanói Gazzetta dello Sport szerint is a Real Madrid védője a győztes.

Még nem tud semmiről

A végső sorrendet is megírták, a 33 éves futballista mögött válogatottbeli társa, a kapus Gianluigi Buffon végzett a második, Thierry Henry a harmadik helyen. Negyedik lett Ronaldinho, ötödik Zinedine Zidane, hatodik Samuel Eto'o.

Cannavaro a Világkupával a vb-döntő után (fotó: AFP)

"Nem tudok semmiről" - nyilatkozta Cannavaro a Marcának, azaz nem nem erősítette meg az értesüléseket, de vb-győztes szövetségi kapitánya, Marcello Lippi már gratulált neki a Gazzettán keresztül.

A védőket nem favorizálják

A nápolyi születésű játékos mindössze a harmadik nyertes védő az Aranylabda történetében, korábban Franz Beckenbauer kétszer (1972, 1976), Mattias Sammer egyszer került hasonló posztról a lista élére. Utóbbi épp tíz éve, 1996-ban lett a legjobb.

Cannavaro a negyedik olasz futballista Gianni Rivera, Paolo Rossi (1982) és Roberto Baggio (1993) után, aki átveheti a trófeát.

Kiváló vébé, kicsit szürke madridi kezdés

A France Football október 16-án ötven jelöltet nevezett meg, a győztest európai sportújságírók szavazták meg. A hátvéd diadala meglepetés, mert az olasz sikerrel végződött nyári világbajnokságon a torna második legjobbjának választották ugyan, de ősszel a Real Madridban maximum átlagosan teljesített. Vb-címe minden bizonnyal jobban számított az értékelésnél.