Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Ülj le, tumor fiú!

2006.11.20. 20:12
Az Arsenal szurkolói visszataszító módon nem tudták megemészteni csapatuk hazai 1-1-es döntetlenjét a Newcastle ellen: az északkeletiek edzőjének korábbi súlyos betegségén élcelődtek. Glenn Roeder azt mondja, ő szerencsére süket.

Nem igazán tökéletes az angol első osztályú futballbajnokságban szereplő Arsenal formája az új pályán, az idén átadott Emirates-stadionban. Az Ágyúsok a Premier League negyedik helyén állnak, de - igaz eggyel kevesebb meccs után - tizenkét ponttal vannak lemaradva az első Manchester United mögött.

Nem bírták elviselni a gólt

Úgy tűnik, egyes szurkolók nehezen viselik, hogy ez a bajnokság sem Thierry Henry-ékről szól, mert a szombati mérkőzésen a vendég Newcastle United edzőjét, Glenn Roedert inzultálták.


Glenn Roeder (balra) a Manchester Cityt edző Stuart Pearce-szel (fotó: AFP)

A vendégeknek szerezte meg a vezetést a 30. percben Kieron Dyer, amit érhetően ünnepelt a newcastle-i kispad. Ekkor érkezett a lelátóról a bekiabálás: "Ülj le, tumor fiú!". A rákos daganatra utaló mocskolódás Glenn Roedernek szólt. A Newcastle-t idén február óta megbízott, majd állandó edzőként irányító szakembernél 2003 áprilisában fedezték fel az agytumort. Roeder akkor a West Ham edzője volt és irodájában esett össze. Életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani. Még abban az évben visszatért a betegsége alatt az első osztályból kiesett együtteshez, de augusztusban kirúgták.

A Newcastle edzői stábja heves mutogatással felelt az otromba támadásra, de emiatt nem kell feddésre számítaniuk.

Szerencsére süket

"Minden edzőt érnek inzultusok - kommentálta az esetet Roeder, aki inkább arra koncentrált, hogyan kell kitérni a hasonló támadások elől. - Mindig azokat az embereket idézem, akik hatással voltak az életemre és Terry Venables ilyen. Csapatkapitány voltam nála a Queens Park Rangersben és mindig azt mondta nekem: Glenn, csak az általad tisztelt emberek kritikájára figyelj."

"Ha egy szurkoló a három és fél évvel ezelőtti agytumoromat kritizálja, egyáltalán nem tisztelem őt. Nem foglalkozom vele. Nem is hallottam. Szerencsére süket vagyok."