Klaudia
-3 °C
3 °C

Brazil mezben bűnhődik az argentin futballsztár

2006.11.30. 10:40
Különös büntetést kapott Carlos Tevez, az angol West Ham United argentin labdarúgója. Miután szombaton otthagyta a csapatát meccs közben, csapattársai úgy döntöttek, büntetésből egy hétig brazil mezben kell edzenie. Mellékbüntetésként ez idő alatt brazilnak szólítják.

Carlos Tevez, az angol West Ham United labdarúgócsapatának argentin játékosa valószínűleg a labdarúgás történetének legfurcsább büntetését kapta. A játékos a szombati, Sheffield United ellen 1-0-ra megnyert bajnokin lecserélését követően megsértődött és azonnal elhagyta a stadiont.


Carlos Tevez itt még a West Ham mezét viselheti (fotó: AFP)

A csapat vezetése ezt követően úgy döntött, nem a szokásos egyheti prémiumelvonással büntetik a játékost, hanem a játékostársak szabják ki rá a "megtorlást". Az angol Sun információi szerint a játékosok először arra az elhatározásra jutottak, hogy a megszokott büntetést, azaz egyheti pénzét egy kórház javára ajánlja fel.

Ezzel azonban még nem volt vége, mert csapattársai a hét elején az egyik edzésen egy brazil válogatott mezzel jelentek meg. Teveznek egy hétig ebben kell edzenie, és ez idő alatt a többi játékos is csak brazilnak hívja a futballistát.

Ismerve az argentin és a brazil válogatott közötti nem éppen baráti viszonyt, ennél jobban nem lehet megalázni egy argentin játékost. Ilyet talán csak viccből, vagy nagyon sok pénzért tesznek, mint tette azt Diego Maradona, aki egy üdítőital reklámban feszített brazil mezben, majd izzadva ébredt a rémálom után.