Viola
-5 °C
-2 °C

Vasrúddal verte a kapust a labdaszedő

2007.02.06. 13:08
A brazil labdarúgó bajnokság másodosztályának egyik találkozóján a labdaszedő ahelyett, hogy visszaadta volna alabdát a vendégek kapusának, egy vascsővel rásózott. A gyereket 30 napra kitiltották a stadionból, melyet mellesleg bizonytalan időre bezártak.

Eltiltottak egy brazil labdaszedőt, aki egy vasrúddal megverte az ellenfél kapusát egy másodosztályú futballmérkőzésen.

Labda helyett verés

Az incidens a Comercial-Botafogo Riberao Preto bajnokin történt: a videofelvételek tanúsága szerint a labdaszedő Carlos Marcio dos Reis nem akarta visszaadni a labdát a rivális kapusának.

Amikor azonban Marcao el akarta venni a játékszert, és szóvá tette a labdaszedőnek, hogy miért nem végzi a dolgát, a gyerek válaszul odasózott egy vasrúddal. A kapus nem sérült meg az ütközetben, mivel a rúddal csak a fenekét érte el.

A fiút az eset után elvezették a biztonságiak, majd a tartományi szövetség 30 napra száműzte őt a Comercial mérkőzéseiről. A klub még rosszabbul járt, ugyanis bizonytalan időre bezáratták a stadiont.

Nem egyedi eset

Ez egyébként nem az első eset volt Brazíliában, hogy egy labdastzedő okoz gondot, legutóbb tavaly szeptemberben egy harmadosztályú bajnoki mérkőzésen egy távoli lövés mellé ment, de a labdaszedő fiú ekkor az időt húzó kapus mellett egy labdát gurított a pályára, majd körülbelül húsz centiről a hálóba továbbította. A háttal álló női játékvezető viszont a vendégek heves tiltakozása ellenére megadta a gólt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!