Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Színész C. Ronaldo, orrbarúgás, ziccert hárító MU-vészkapus

2007.02.06. 09:28
A spanyol rendező lemaradt a Levante góljáról a Real Madrid elleni meccs élő közvetítésében, Angliában a sok ismétlésből derült ki, Cristiano Ronaldo színészt játszott a Tottenham-MU mérkőzésen. Fejberúgás és vészkapus-bravúr videón a hétvége futballbajnokijairól.

Megkímélte az ellenfél góljának látványától a Real-drukker tévénézőket a vasárnapi Real Madrid-Levante meccsen a közvetítés rendezője, amikor nem mutatta meg élőben Salva Ballesta tizenegyesét. A büntetőt Mahamadou Diarra hozta össze, amikor ziccerhelyzetben buktatta Damiano Tommasit, a vendégek középpályását.

Az eset annyira egyértelmű volt, hogy sem Diarra, sem egyetlen társa egy szót nem reklamált a bírónál, ám a tévében folyamatosan a félresikerült becsúszást ismételgették. Mire visszakapcsoltak, egy integető, majd kupacnyi sötétmezes játékos látszott, ebből lehetett kitalálni, bement a büntető. Lassítva szerencsére megvolt, így felvételről többször megmutatták.

Angliában nagyjából ugyanennyiszer ismételték Cristiano Ronaldo műesését a szintén vasárnapi Tottenham-Manchester United meccsen. Az élőkép alapján úgy tűnt, tiszta büntető, de a lassításból kitűnt, a portugál Oscar-díjasat vetődött az összezáró védők között, akik hozzá sem értek. Amikor pedig a nyári vb-alakításához hasonlóan kacsintott az egyik londonira, végképp biztossá vált, nem történt szabálytalanság. Mindezek után Ronaldo világklasszishoz méltóan vágta a labdát a hálóba, lelkiismeretfurdalás nélkül.

Négy hónappal Petr Cech koponyatörése után újra csatár ütközött kapussal, szintén a Tottenham–MU-n. A vendégek 4-0-ás vezetésénél Edwin van der Sar hárította Robbie Keane közeli kísérletét, de a támadó tovább ment, felugrott, hogy elkerülje a földön ülő manchesterit, de bal lábával pontosan fejen rúgta a kapust. A lassításból úgy tűnik, szándékosan nem húzta el a térdét, ami van der Sarnak orrtörést okozott.

A holland orrában kisebb S-kanyar keletkezett, vérzett, amikor lemet a pályáról, és mivel az MU ekkorra mindhárom cseréjét kihasználta, az utolsó percekre egy mezőnyjátékosnak kellett a kapuba állnia. Először Rio Ferdinand öltött kapusmezt, de aztán átadta John O'Shea-nek. A középpályás tíz percen át őrizte a hálót, kiütött egy szabadrúgást, sőt, ziccert hárított: Ferdinand borzasztó hazaadásával Keane-t indította, de a vészkapus kilépett a tizenhatosról, meglepte a csatárt, és elakadt benne a labda.

Közben a kispadon a lecserélt Ryan Giggs és Wayne Rooney teliszájjal vigyorogtak beugró társuk bravúrján.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!