Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Színész C. Ronaldo, orrbarúgás, ziccert hárító MU-vészkapus

2007.02.06. 09:28
A spanyol rendező lemaradt a Levante góljáról a Real Madrid elleni meccs élő közvetítésében, Angliában a sok ismétlésből derült ki, Cristiano Ronaldo színészt játszott a Tottenham-MU mérkőzésen. Fejberúgás és vészkapus-bravúr videón a hétvége futballbajnokijairól.

Megkímélte az ellenfél góljának látványától a Real-drukker tévénézőket a vasárnapi Real Madrid-Levante meccsen a közvetítés rendezője, amikor nem mutatta meg élőben Salva Ballesta tizenegyesét. A büntetőt Mahamadou Diarra hozta össze, amikor ziccerhelyzetben buktatta Damiano Tommasit, a vendégek középpályását.

Az eset annyira egyértelmű volt, hogy sem Diarra, sem egyetlen társa egy szót nem reklamált a bírónál, ám a tévében folyamatosan a félresikerült becsúszást ismételgették. Mire visszakapcsoltak, egy integető, majd kupacnyi sötétmezes játékos látszott, ebből lehetett kitalálni, bement a büntető. Lassítva szerencsére megvolt, így felvételről többször megmutatták.

Angliában nagyjából ugyanennyiszer ismételték Cristiano Ronaldo műesését a szintén vasárnapi Tottenham-Manchester United meccsen. Az élőkép alapján úgy tűnt, tiszta büntető, de a lassításból kitűnt, a portugál Oscar-díjasat vetődött az összezáró védők között, akik hozzá sem értek. Amikor pedig a nyári vb-alakításához hasonlóan kacsintott az egyik londonira, végképp biztossá vált, nem történt szabálytalanság. Mindezek után Ronaldo világklasszishoz méltóan vágta a labdát a hálóba, lelkiismeretfurdalás nélkül.

Négy hónappal Petr Cech koponyatörése után újra csatár ütközött kapussal, szintén a Tottenham–MU-n. A vendégek 4-0-ás vezetésénél Edwin van der Sar hárította Robbie Keane közeli kísérletét, de a támadó tovább ment, felugrott, hogy elkerülje a földön ülő manchesterit, de bal lábával pontosan fejen rúgta a kapust. A lassításból úgy tűnik, szándékosan nem húzta el a térdét, ami van der Sarnak orrtörést okozott.

A holland orrában kisebb S-kanyar keletkezett, vérzett, amikor lemet a pályáról, és mivel az MU ekkorra mindhárom cseréjét kihasználta, az utolsó percekre egy mezőnyjátékosnak kellett a kapuba állnia. Először Rio Ferdinand öltött kapusmezt, de aztán átadta John O'Shea-nek. A középpályás tíz percen át őrizte a hálót, kiütött egy szabadrúgást, sőt, ziccert hárított: Ferdinand borzasztó hazaadásával Keane-t indította, de a vészkapus kilépett a tizenhatosról, meglepte a csatárt, és elakadt benne a labda.

Közben a kispadon a lecserélt Ryan Giggs és Wayne Rooney teliszájjal vigyorogtak beugró társuk bravúrján.