Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Otthon kaptak ki az angolok és a franciák is

2007.02.08. 09:19
A szerdai barátságos válogatott futballmérkőzések közül kiemelkedett az angol-spanyol és francia-argentin találkozó, melyeken egyaránt vendégsiker született.

Miközben a magyar labdarúgó-válogatott Cipruson vett részt nemzetközi tornán, Európa számos országában rendeztek barátságos összecsapásokat.

Angol és francia bukta

A világbajnoki ezüstérmes francia együttes Párizsban fogadta Argentínát, és rögtön a találkozó elején heves rohamokkal kezdett. Az első negyedóra végén mégis a vendégek kerültek előnybe, a hetek óta csúcsformában játszó Saviola szerencsés góljával. A folytatásban is a hazaiak voltak aktívabbak, a hajrában már Henry, anelka és Cissé is a pályán volt, mégsem sikerült egyenlíteniük.

A nap másik "rangadóján" a spanyol válogatott egy gyenge színvonalú találkozón Iniesta remek lövésével verte Manchesterben Anglia legjobbjait. Az angolok hiába voltak kezdeményezőbbek, helyzeteiket sorra kihagyták.

Gyengélkedtek Eb-ellenfeleink

A vb-bronzérmes németek magabiztos játékkal, könnyedén nyertek Svájc ellen, míg a csehek Belgiumot intézték el simán idegenben. A nap legnagyobb arányú győzelmét a hollandok aratták, akik egykori szövetségi kapitányuk jelenlegi együttesét, az oroszokat verték három góllal. A nap egyik legnagyobb meglepetéseként, Egyiptom két góllal bizonyult jobbnak Svédországnál.

A magyar válogatott Eb-selejtezőbeli ellenfelei közül négy is pályára lépett, de csak Málta tudott pontot szerezni. A norvégok Horvátországban szenvedtek vereséget, míg a törökök Grúzia ellen nem tudtak sem gólt, sem pontot szerezni. A moldávok az olaszországi tragédia után ugrottak be a románokkal játszani, és végül sima vereséget szenvedtek.

Eredmények:
Anglia-Spanyolország 0-1 (0-0)
Franciaország-Argentína 0-1 (0-1)
Németország-Svájc 3-1 (2-0)
Belgium-Csehország 0-2 (0-1)
Andorra-Örményország 0-0
Szlovénia-Észtország 1-0 (1-0)
Lengyelország-Szlovákia 2-2 (0-2)
Hollandia-Oroszország 4-1 (0-0)
Egyiptom-Svédország 2-0 (1-0)
Albánia-Macedónia 0-1 (0-1)
Izrael-Ukrajna 1-1 (1-0)

Eb-selejtező elenfeleink eredményei:
Horvátország-Norvégia 2-1 (2-0)
Grúzia-Törökország 1-0 (0-0)
Málta-Ausztria 1-1 (1-0)
Románia-Moldova 2-0 (0-0)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!