Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

C. Ronaldo egyre közelebb Barcelonához

2007.02.08. 10:57
A brazilok elleni londoni találkozón Cristiano Ronaldót, a Manchester United portugál játékosát a helyszínen nézte meg a Barcelona klubigazgatója. Ezzel is csak erősítette azokat a pletykákat, melyek szerint a spanyol klub szeretné leigazolni a 22 éves világklasszist.

A portugál labdarúgó-válogatott kedden 2-0-ra legyőzte Brazília együttesét. A Londonban rendezett találkozón az európai csapat kapitánya, a Manchesterben szereplő Cristiano Ronaldo volt.

Csapatkapitányként kifütyülve

A játékos, aki hétfőn töltötte be 22. életévét, azért válhatott kapitánnyá, mert Carlos Silva, a Portugál Labdarúgó-szövetség vasárnap elhunyt alelnöke, erre már korábban megkérte Felipe Scolarit, a portugálok brazil szövetségi kapitányát. (Az alelnök halála miatt játszottak fekete karszalagban a portugál játékosok.)


Jorge Mendes (balra fent), Txiki Beguristain (jobbra fent) és az egykori barcelonai, most Nike-menedzser Sandro Rosell figyelik C. Ronaldót (fotó: Sport.es)

Az Arsenal-stadion közönségét ellenben nem hatotta meg Ronaldo szerepe, minden egyes labdaérintésénél hangos füttykoncert hallatszott. Ugyanakkor teljesítményét nagyban befolyásolhatta, hogy menedzsere Jorge Mendes, a helyszínen tekintette meg a találkozót, méghozzá Txiki Begiristain, a Barcelona klubigazgatója társaságában, amit a Sport.es fotósa rögzített is.

A Real is akarja, a MU nem engedi

A Barcelona már korábban is jelezte, szívesen látná soraiban napjaink egyik legtehetségesebb labdarúgóját, igaz, Frank Rijkaard vezetőedző csak annyit mondott róla: "Jó játékos."

A találkozó előtt egyébként éppen Scolari nyilatkozott úgy játékosáról, hogy már majdnem kész játékos, de igazán csak akkor lesz jó labdarúgó, ha Spanyolországba, a Barcelonába szerződik.

Ronaldoért bejelentkezett a Real Madrid is, de edzője Alex Ferguson megtiltotta neki, hogy eligazolásáról és a madridi klubról nyilatkozzon. A manchesteri szakvezető egyébként is elégedett játékosával, és több nyilatkozatában is kifejtette, ragaszkodik hozzá.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!