Szilárda
-4 °C
2 °C

Zárt kapuk mögött a Milan és a Fiorentina hétvégi meccse

2007.02.08. 14:22
Csütörtökön eldőlt, hogy a hétvégi olasz első osztályú futballbajnokik közül ötre nem engedhetnek be nézőket a szervezők. Bezárják többek között a Milan és a Fiorentina létesítményét is. A rendőrgyilkosság utáni nyomozás folyamatban: 17 éves fiút gyanúsítanak Filippo Raciti megölésével.

Zárt kapuk mögött játsszák vasárnap az Atalanta-Lazio, a Chievo-Inter, a Fiorentina-Udinese, a Messina-Catania és a Milan-Livorno mérkőzéseket, mert a vendéglátó csapatok stadionjai, sorrendben a bergamói, a veronai, a firenzei, a messinai és a milanói San Siro nem felel meg a csütürtökön elfogadott törvényben elvártaknak.

Azt, hogy pontosan melyek azok azok a létesítmények, amikbe beengedhetnek nézőket, még nem határozták meg, ehhez további 24-48 órára van szükség - nyilatkozta a gazzetta.it-nek Antonio Manganelli, helyettes rendőrfőnök.


Filippo Raciti (1967-2007) fotó:AFP

A múlt pénteki Catania-Palermo derbi utáni rendőrgyilkosság miatti botrányt követően csütörtök kora délután született a döntés a meccsek lebonyolítási körülményeinek szigorításáról.

A B-ligában a Brescia, a Napoli, a Pescara, a Triestina, a Lecce és a Modena stadionját kell bezárni a hétvégi bajnokikon.

Nem ott folytatják, ahol abbahagyták

A húsz olasz első osztályú klub stadionjai közül csak négy-öt felelhet meg az új törvényben leírtaknak, így nem tudni, meddig nem fogadhatnak nézőket a normán kívüliek.

A Serie A vasárnap délután nem a múlt hétvégén elmaradt 22., hanem az eredetileg is február 10-11-re tervezett 23. fordulóval folytatódik.

A szicíliai rangadó után Filippo Raciti nyomozót sebesítették meg életveszélyesen, majd ölték meg huligánok. Az ügyben a legutóbbi fejlemény, hogy csütörtök délelőtt a videófelvételek alapján letartóztattak egy 17 éves fiút, akit a rendőr meggyilkolásával gyanúsítatnak. A videón állítólag látszik, amint a stadion mosdójából származó tárggyal megüti Racitit. Az A. S. monogrammú fiú a Catania bérletes szurkolója, kedd óta van őrizetbe.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!