Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Lothar Matthäus bejelentkezett a Bayern edzőjének

2007.02.16. 11:29
Jelenleg a Salzburg másodedzője Lothar Matthäus, de alkalmasnak tartja magát arra, hogy Hitzfeld nyári távozása után ő vegye át a csapat irányítását. Korábbi klubjától haragban vált el, azt mondták róla, legfeljebb csak pályamunkás lehet.

"Meggyőződésem, hogy Lothar Matthäus egyszer a Bayern München edzője lesz" - nyilatkozta a bajor sztárklub jelenlegi edzője, Ottmar Hitzfeld, aki pár hete vállalta el a gárda irányítását, de előrejelezte, csak a szezon végéig hajlandó elvállalni a feladatot.

Lehet több, mint pályamunkás

Lothar Matthäus alighanem értesült Hitzfeld szavairól, emiatt merte bátran elmondani a Bild kérdésére, hogy magától értetődően bízik abban, hogy egyszer munkát kaphat korábbi csapatánál, amelyikkel mindent elért. Nyert hét bajnoki címet, elveszített azonban két BEK-döntőt, majd a bizalmat is a csapatnál.

A búcsúmeccse bevételéből ugyanis többet követelt, mint kapott, úgy összeveszett a jelenlegi menedzser, Uli Hoeness-szel, hogy az csak annyit mondott róla, még csak pályamunkás sem lehet a csapatnál.

Matthäus többször bejelentkezett már a német kapitányi posztra, ám ekkor mindig nyugalomra, türelemre, higgadtságra intette őt Franz Beckenbauer. Beckenbauer pár napja még Bernd Schusterben látta a következő edzőt, akit a spanyol Getafétól kellene elcsábítania.

Jól érzi magát Salzburgban, de

A magyar válogatottat is irányító egykori aranylabdás a bulvárlap azon kérdésére, miként reagálna egy konkrét megkeresésre, így felelt: "olyan megoldást kell keresni, amelyik valamennyi érintett számára hasznos. Tudnék segíteni a csapaton, amelyiknek elsősorban a stabilitását kell megteremteni."

A most az olasz Giovanni Trapattoni másodedzőjeként alkalmazott Matthäus jól érzi magát Salzburgban, a gárda vezeti az osztrák élvonalt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!