Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lothar Matthäus bejelentkezett a Bayern edzőjének

2007.02.16. 11:29
Jelenleg a Salzburg másodedzője Lothar Matthäus, de alkalmasnak tartja magát arra, hogy Hitzfeld nyári távozása után ő vegye át a csapat irányítását. Korábbi klubjától haragban vált el, azt mondták róla, legfeljebb csak pályamunkás lehet.

"Meggyőződésem, hogy Lothar Matthäus egyszer a Bayern München edzője lesz" - nyilatkozta a bajor sztárklub jelenlegi edzője, Ottmar Hitzfeld, aki pár hete vállalta el a gárda irányítását, de előrejelezte, csak a szezon végéig hajlandó elvállalni a feladatot.

Lehet több, mint pályamunkás

Lothar Matthäus alighanem értesült Hitzfeld szavairól, emiatt merte bátran elmondani a Bild kérdésére, hogy magától értetődően bízik abban, hogy egyszer munkát kaphat korábbi csapatánál, amelyikkel mindent elért. Nyert hét bajnoki címet, elveszített azonban két BEK-döntőt, majd a bizalmat is a csapatnál.

A búcsúmeccse bevételéből ugyanis többet követelt, mint kapott, úgy összeveszett a jelenlegi menedzser, Uli Hoeness-szel, hogy az csak annyit mondott róla, még csak pályamunkás sem lehet a csapatnál.

Matthäus többször bejelentkezett már a német kapitányi posztra, ám ekkor mindig nyugalomra, türelemre, higgadtságra intette őt Franz Beckenbauer. Beckenbauer pár napja még Bernd Schusterben látta a következő edzőt, akit a spanyol Getafétól kellene elcsábítania.

Jól érzi magát Salzburgban, de

A magyar válogatottat is irányító egykori aranylabdás a bulvárlap azon kérdésére, miként reagálna egy konkrét megkeresésre, így felelt: "olyan megoldást kell keresni, amelyik valamennyi érintett számára hasznos. Tudnék segíteni a csapaton, amelyiknek elsősorban a stabilitását kell megteremteni."

A most az olasz Giovanni Trapattoni másodedzőjeként alkalmazott Matthäus jól érzi magát Salzburgban, a gárda vezeti az osztrák élvonalt.