Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Hamis számlázáson érték a Gyepest leigazoló menedzsert

2007.02.16. 11:21
A polgári bíróság után az Angol Labdarúgó Szövetség is megbüntette azt a játékosügynököt, aki Gyepes Gábor 2005-ös kölcsönvételét intézte. Gyepes a féléves kölcsönadás után 2005 decemberében végleges szerződést kötött, ekkor azonban már nem tartottak igényt Sam Stapletonra.

Megbüntette az Angol Labdarúgó Szövetség Sam Stapleton játékosügynököt, aki 2005 szeptemberében segédkezett Gyepes Gábor Angliába szerződésénél.

"A büntetés alapja egy számla, amit Stapleton állított ki, hamis adatokkal" - áll az FA közleményében.

A magyar játékos 2005 szeptemberében került a Wolwerhampton Wanderershez, akkor csak fél évre, kölcsönbe. A Ferencváros védője a kölcsönadás alatt jó játékot mutatott, és Glenn Hoddle vezetőedző javaslatára 2005 decemberében két év fél évre megvásárolták. A végső szerződést már Vladan Filipovics kötötte meg.

Stapleton a kommüniké szerint a kölcsönvételkor sértette meg nem csak a szövetség, hanem Anglia törvényeit is, tavaly ősszel ugyanis a polgári eljárást már elveszítette.

"Stapletont a hertfordshire-i központi bíróság elítélte hamis számlázásért 2006 októberében. Az FA büntetése ezen az ügyön alapszik" - idézte az FA-t a BBC honlapja és a sportinglife.com. Stapleton vélhetően nem a cége számlaszámát adta meg az ügylet rendezésekor, hanem egy másikat, aminek szintén ő volt a kedvezményezettje.

Gyepes átigazolási összegét nem hozták nyilvánosságra a klubok, sajtóértesülések 250 ezer font körül lehetett, vagyis kilencvenmillió forint. Stapleton február 22-ig fellebbezhet az FA határozata ellen.

Gyepes 2006 tavaszán megsérült, keresztszalagszakadást szenvedett, azóta tétmeccsen még nem játszott, a tartalékok között viszont már bevetették egy napja, húsz percet kapott. A játékost 2008-ig köti szerződés a klubhoz.

Sam Stapleton 2003-ban diplomázott sportmenedzsmentből, azóta futballisták igazolásával és szerződések kialkudásával foglalkozik.

Gary Neville kivágná az ügynököket a futballból
Az FA közleményével egyidőben Gary Neville, a Manchester United csapatkapitánya szólalt fel az ügynökök ellen.

"El kellene távolítani a játékosügynököket a labdarúgásból. A focisták túlzottan függenek tőlük, napjainkban ezreket, százezreket, sőt, milliókat is megkereshetnek. Ez a pénz viszont ekkor ki is megy a labdarúgásból, pedig a kluboknál vagy azt a pályán megkeresőknél kellene maradnia" - nyilatkozta a Sky Sports tévécsatornának.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!