Árpád
-2 °C
4 °C

Messinába szerződött a Fradi védője

2007.02.19. 11:24
Alaposan meggyengült a télen a Ferencváros labdarúgó együttese. A csapat két meghatározó védője is külföldre igazolt, Tímár Krisztián az angol másodosztályú Plymouth, míg Bognár Zsolt az olasz élvonalban a kiesés ellen küzdő Messina együtteséhez szerződött.

A Ferencváros labdarúgócsapata veretlenül, két pont előnnyel vezeti az NB II Keleti-csoportját. A télen azonban a szintén veretlen Nyíregyháza erősödött, míg a zöld-fehérek gyengültek. Az ősszel meghatározó szerepet játszó két védőjük is eligazolt és a bizonytalan anyagi helyzet miatt senkit nem tudtak a helyükre igazolni, saját fiatalokkal kísérlik meg pótolni őket.

Tímár hamar elfogadtatta magát

Tímár Krisztián az angol másodosztályú Plymouth együtteséhez szerződött. A védő fél évig kölcsönben szerepel, amennyiben azonban jól teljesít, úgy a klub hosszabb távra is szerződtetheti. Erre jó esélye lehet, bár betegség miatt először kimaradt, de azóta biztos pontnak számít a védelemben, már első gólját is megszerezte, a Derby elleni FA-Kupa-meccsen tizenegyest harcolt ki.

A Fradinál jobb oldalon számításba vett Bognár Zsolt is szerencsét próbált Angliában próbajátékon szerepelt a Southampton és a Leeds együttesénél is. Előbbinél nem kellett, míg a másodosztály utolsó helyén álló utóbbinál napokig csak hitegették. A játékos már az őszi szezon végén bejelentette, hogy elhagyja az anyagi csőd felé száguldó Fradit, így várható volt, hogy nem hagyja abba a csapatkeresést.

Két hét próbajáték után kellett

Sokan csak újabb "behülyítésnek" vették, amikor úgy nyilatkozott, az olasz első osztályban szereplő Messinához utazik próbajátékra. A szicíliai klubhoz annak az Aldo Dolcettinek az ajánlásával került, aki korábban a Kispest Honvéd vezetőedzője volt, míg jelenleg az olasz klub másodedzője.

A magyar játékos aztán megfelelt a két hetes próba során, így a hét közepén alá is írhatja fél plusz két éves szerződését. Azt nem tudni mennyit fog keresni, az azonban biztosnak tűnik, a Messinának csak vele kellett megegyeznie, hiszen szabadon igazolható volt.

Détári és Vincze után

A klubnak egyébként is szüksége van védőre, hiszen jelenleg kieső helyen áll a Serie A-ban. Bognár szerződtetése azt jelenti, tizenhárom év után játszhat ismét magyar labdarúgó az olasz bajnokságban. Akkor Vincze István (Lecce) és Détári Lajos (Bologna, Ancona, Genoa) szerepelt a Serie A-ban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?