Friderika
13 °C
29 °C

Messinába szerződött a Fradi védője

2007.02.19. 11:24
Alaposan meggyengült a télen a Ferencváros labdarúgó együttese. A csapat két meghatározó védője is külföldre igazolt, Tímár Krisztián az angol másodosztályú Plymouth, míg Bognár Zsolt az olasz élvonalban a kiesés ellen küzdő Messina együtteséhez szerződött.

A Ferencváros labdarúgócsapata veretlenül, két pont előnnyel vezeti az NB II Keleti-csoportját. A télen azonban a szintén veretlen Nyíregyháza erősödött, míg a zöld-fehérek gyengültek. Az ősszel meghatározó szerepet játszó két védőjük is eligazolt és a bizonytalan anyagi helyzet miatt senkit nem tudtak a helyükre igazolni, saját fiatalokkal kísérlik meg pótolni őket.

Tímár hamar elfogadtatta magát

Tímár Krisztián az angol másodosztályú Plymouth együtteséhez szerződött. A védő fél évig kölcsönben szerepel, amennyiben azonban jól teljesít, úgy a klub hosszabb távra is szerződtetheti. Erre jó esélye lehet, bár betegség miatt először kimaradt, de azóta biztos pontnak számít a védelemben, már első gólját is megszerezte, a Derby elleni FA-Kupa-meccsen tizenegyest harcolt ki.

A Fradinál jobb oldalon számításba vett Bognár Zsolt is szerencsét próbált Angliában próbajátékon szerepelt a Southampton és a Leeds együttesénél is. Előbbinél nem kellett, míg a másodosztály utolsó helyén álló utóbbinál napokig csak hitegették. A játékos már az őszi szezon végén bejelentette, hogy elhagyja az anyagi csőd felé száguldó Fradit, így várható volt, hogy nem hagyja abba a csapatkeresést.

Két hét próbajáték után kellett

Sokan csak újabb "behülyítésnek" vették, amikor úgy nyilatkozott, az olasz első osztályban szereplő Messinához utazik próbajátékra. A szicíliai klubhoz annak az Aldo Dolcettinek az ajánlásával került, aki korábban a Kispest Honvéd vezetőedzője volt, míg jelenleg az olasz klub másodedzője.

A magyar játékos aztán megfelelt a két hetes próba során, így a hét közepén alá is írhatja fél plusz két éves szerződését. Azt nem tudni mennyit fog keresni, az azonban biztosnak tűnik, a Messinának csak vele kellett megegyeznie, hiszen szabadon igazolható volt.

Détári és Vincze után

A klubnak egyébként is szüksége van védőre, hiszen jelenleg kieső helyen áll a Serie A-ban. Bognár szerződtetése azt jelenti, tizenhárom év után játszhat ismét magyar labdarúgó az olasz bajnokságban. Akkor Vincze István (Lecce) és Détári Lajos (Bologna, Ancona, Genoa) szerepelt a Serie A-ban.