Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Playboy, Hummer, Pitbull, Legenda és a többiek

2007.02.20. 11:46
A Manchester United francia légiósa, Patrice Evra a The Sun című bulvárlapnak elmondta, hogy hívják egymást az öltözőben a csapat játékosai: Playboy, Hummer, Pitbull és a többiek.

Playboynak szólítják unitedes csapattársai Cristiano Ronaldót, de a manchesteri klub öltözőjében van Albatrosz, Pitbull és Hummer is. Patrice Evra, a csapat balhátvédje a The Sun című bulvárlapnak elárulta több futballista becenevét.

Az MU-becenevek
C. Ronaldo=Playboy
G. Neville =100000 volts = Százezer volt
E. v. d. Sar = Albatrosz
M. Silvestre = Creatine = Kreatin
Rio Ferdinand = Snoop Dogg
W. Rooney = Hummer
P. Scholes = Pitbull
R. Giggs = Rocket = Rakéta
O. G. Solskjaer = Legend (Ledg) = Legenda
L. Saha = Panther = Párduc

"Cristianón csak nevetni tudok, ő az egyetlen, akinek saját tükre van. Órákig zselézi és állítgatja a haját, imádja a testét" - mesélte a francia légiós a portugál tehetségről, aki külseje és szokásai miatt kapta gúnynevét.

A csapatkapitány Gary Neville-t '100000 volt'-nak szólítják: "Nagyon gyorsan beszél, néha furcsán ráng az arca. Gyakran grimaszol, mintha az árám rázná. Sokat nevetünk rajta, Cristianón meg főleg, amikor utánozza".


Nézze meg képeinket!

A pályán néha balhés, de mindig százszázalékon hajtó Wayne Rooney-t az óriásterepjáró Hummerről nevezték el. "Összkerékhajtásos, ami mindent megsemmisít, ami az útjába kerül."

Ki lesz az MU következő legendája?

 • 208
  Rooney
 • 85
  C. Ronaldo
 • 19
  Vidics
 • 9
  Saha
 • 6
  Rio Ferdinand

A kapus Edwin van der Sar az Albatrosz, a kigyúrt Mikael Silvestre a Kreatin, Luis Saha a Párduc nevet kapta. Az ősunitedesek közül Paul Scholest Pitbullnak, a még harminchárom évesen is villámgyors balszélsőt, Ryan Giggset Rakétának hívják. Ole Gunnar Solksjaer utóbbi kettőhöz és Neville-hez hasonlóan szintén BL-győztes a klubbal, a norvég szerezte a győztes gólt a Bayern München elleni 1999-es, drámai döntőben, ezért egymás között csak Legendának nevezik.

A néhány hónapja még hosszú fürtjeit befonva viselő Rio Ferdinandra a Snoop Dogg ragadt az amerikai rapper után.

Evra majdnem egy kezdőcsapatnyi becenevet pletykált ki, de sajátját nem árulta el.

Cantona, a Double Ledge
A Manchester United első nagy korszakából, az 1968-as BEK-győztes csapatból kevés becenevet lehet ismerni, az viszont valószínű, Legend, azaz Legenda már akkor is volt az öltözőben. Talán Sir Bobby Charlton vagy Denis Law, esetleg George Best lehetett az, ám biztos: a kilencvenes évek elején Mark Hughest szólították így a többiek. Egészen addig, amíg 1992 novemberében meg nem érkezett Eric Cantona. A monda szerint, állítja az angol Four Four Two magazin, a francia légiósból hamarosan nem hogy 'Ledge', de Double Ledge, azaz Dupla Legenda vált. Amikor 1997-ben visszavonult, egy ideig eltűnt a Ledge kifejezés a Unitednél, majd 1999 májusában Solskjaeré lett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!