Judit
3 °C
7 °C

A pályán és a nézőtéren is botrány volt az MU-meccsen

2007.02.21. 15:47
Botrányos körülmények között zajlott le a Manchester United franciaországi BL-találkozója. Előbb az angol szurkolók próbáltak bejutni a pályára, mivel hamis jegyeik miatt nem fértek el a számukra kijelölt szektorban, majd a meccs végén a Lille játékosai akartak levonulni, mert szerintük szabálytalan volt az angolok győztes gólja. Ehhez képest van Bommel mutogatása semmi.

Nézőtéri és pályán belüli incidensek kísérték a francia Lille labdarúgócsapatának keddi, Manchester United elleni Bajnokok Ligája-mérkőzését, amely után az európai szövetség (UEFA) várhatóan vizsgálatokat indít majd.

Sokan voltak kevés helyre

Az 1-0-ás vendégsikerrel zárult - Lens-ban lejátszott - nyolcaddöntős összecsapáson az első komoly probléma a nézőtéren adódott, amikor az angol szurkolókat az első félidőben a franciák fenyegették: a drukkerek a pályát övező kerítés felé menekültek. A rendőrök kinyitották a pályára vezető kapukat, hogy elkerüljék a tragédiát, de néhány embert így is nekik kellett kimenekíteniük. A hazaiakat a könnygáz fékezte meg a BBC tudósítása szerint.

A történetet a meccs után a két fél eltérően magyarázta: az angol klub szerint a rendezők óvatlansága okozta a bajt, ugyanis a lehetségesnél sokkal több manchesteri szurkolót engedtek be az egyik szektorba, s a nyomorgó szurkolók a testi épségük megóvása miatt próbáltak a kerítés ledöntésével kijutni onnan. A francia klub ugyanakkor azt állítja, nem az ő hibájukból történt, ugyanis sok drukker Angliában forgalmazott hamis jeggyel jutott be, ezért voltak a megengedett 3500-nál 1500-zal többen az adott szektorban.

Giggs gólját vitatják a franciák

A manchesteriek mindenesetre az UEFA-hoz fordulnak az eset miatt, már megkérték a Franciaországba őket elkísérő szurkolóikat, számoljanak be, pontosan mi történt a tribünön. A tervek szerint a levelek, felvételek elemzése után döntenek a további lépésekről.


Mark van Bommel

A második félidőben már a pályán történtek kerültek előtérbe: a 83. percben, a Manchester gólja után a hazai játékosok látszólag le akartak vonulni a pályáról. Azt kifogásolták, hogy Ryan Giggs sípszó előtt végezte el a találatot eredményező szabadrúgást. A játék néhány perces szünet után folytatódhatott, az incidens során a hazai nézők egy csoportja megdobálta az angol játékosokat, Gary Neville-t el is találták.

Ferguson: Még soha sem láttam ilyet

A Lille vezetői a mérkőzés után azonnal kijelentették, hogy panaszt tesznek a gól születésének körülményei miatt, míg az angolok ellenfelük megengedhetetlen sportszerűtlenségéről beszéltek.

"Én még soha sem láttam ilyet korábban. A lille-i játékosok megfélemlítették a játékvezetőt. Azt, hiszem ilyet soha többet nem szabad megengedni" - háborgott Sir Alex Ferguson, a United trénere. A találkozó tehát nem ért véget kedden, az illetékesek jelezték, a hivatalos ellenőri jelentés tanulmányozása után döntenek az esetleges lépésekről. Szerda délután pedig már azt is bejelentették, hogy megóvják a meccset.

Van Bommel is bajba kerülhet

Ugyancsak jogi lépésekre számíthat Mark van Bommel, a Bayern München holland labdarúgója is. A korábban Barcelonában is megfordult játékos a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben "gólörömét" egy félreérthetetlen mozdulattal fejezte ki, ami nyílvánvalóan a madridi közönségnek szólt.

"Megfeledkeztem magamról, ezért kérem, ne haragudjanak rám. Annyira örültem a találatomnak, hogy nem tudtam féken tartani az érzelmeimet" - mondta a középpályás, aki két perccel a lefújás előtt szerezte meg csapata második gólját, majd karjait összefonva jelezte: "ezt nektek."

Van Bommel bocsánatkérése során elmondta, utólag nagyon megbánta tettét, még akkor is, ha egy szezont játszott a nagy Real-rivális FC Barcelonában. A Real Madrid 3-2-re nyert és a holland találata könnyen a továbbjutáshoz segítheti a bajorokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?