Kálmán, Ede
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.62%

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.29%

Fotocellás wc várja a Real Madridot Kispesten

2007.02.21. 11:10
Több száz millió forintból alakították át és újították fel a kispesti Bozsik-stadiont. Teljesen új gyepszőnyeg, és öltözők várják a csapatokat, a hazaiak számára pedig minden igényt kielégítő kiszolgáló helyiségek segítik a felkészülést. A szurkolók is teljesen új környezetben találják magukat, az eddig omladozó stadion helyén a műanyag székek mellett fotocellás wc is szolgálja kényelmüket.

George F. Hemingway, a Kispest Honvéd tulajdonosa a közelmúltban úgy nyilatkozott, az első dolog ami feltűnt neki amikor kiment a Honvéd pályájára az volt, itt soha nem fogja használni a wc-t. Nos az azóta alaposan felújított stadionban még a wc-k is az európai normának megfelelőek - fotocellás rendszerrel öblítenek -, a pályáról és a lelátóról nem is beszélve.

Mindenkire veszélyes volt

Az elmúlt években a vendégcsapatok játékosai veszélyességi pótlékot kérhettek, ha együttesükkel a Bozsik-stadionban kellett szerepelni a Honvéd vendégeként. A kispesti létesítmény talaja finoman fogalmazva is szántóföldre emlékeztető volt, amit a létesítmény akkori vezetői sokszor fellocsoltak a meccsek előtt, ezzel is fokozva a rosszat.

Ugyanakkor a hazai játékosok sem érezhették magukat hazai környezetben, hiszen a labda pattanását szinte lehetetlen volt kiszámítani a hepehupás talajon. A lelátón pedig egy igazi túlélő show-t is meglehetett volna rendezni, lévén mikor, kire esik rá egy termetesebb betondarab. Ez volt eddig.


Minden új
Fotók: Szémann Tamás

Rajzok a stadion falán

Mostantól egy hibátlan talajú pálya és egy hazai viszonylatban modern stadion várja a szurkolókat a 42-es villamos végállomásánál. A környék ugyan még mindig a hatvanas éveket idézi, a főbejárattól három méterre hatalmas szemétkupac, de belül tényleg stadion formája van az egésznek.

A bejáratnál egy falra festett hatalmas szem "figyeli" a betérőket, és mint Horváth László létesítményvezető elmondta, ehhez hasonló rajzok lesznek végig a stadion oldalán található, jelenleg még fehér kerítésen. Az egész átalakítást felújítást egyébként a tulajdonos Hemingway és a vezetőség közös tervei alapján végeztették el.


Klikk!

Piros-feketével sokkolni az ellenfelet

A kívülről is felújított stadionnál a jegypénztár ugyanolyan kis lyuk maradt, mint volt, de mint Horvát elmondta, nem is akartak nagyobb pénztárt, hiszen ezen is betudják adni a pénzt és kiadni a jegyeket, viszont a pénztárosok elkerülik a személyen kontaktust a szurkolókkal.

A klubház teljesen megújult, a folyosókon és a kiszolgáló helyiségekben végig fehér csempe, közte piros-fekete sorokkal. "Az ellenfél öltözője is piros-fekete lesz, ezzel is "sokkolva őket" a meccsek előtt" - mondta Horváth, aki hozzátette, hogy az egész felújítás több százmillió forintba került. A hazai öltözőben a zuhanyzó mellett medence is található, míg a felkészülés ideje alatt egy modern erősítőterem, szauna és merülő medence áll a Honvéd játékosainak renelkezésére.

Már a Real Madridra gondolnak

A létesítmény vezetője, aki évek óta dolgozik a tulajdonos George F. Hemingway mellett elmondta, külön 32 fős VIP páholy lesz, és külön, kiemelt helyen lesznek a támogatói székek is. "A felújított nézőtéren 12 000 néző fér el, hatezer ülő és hatezer állóhellyel rendelkezik jelenleg a stadion, de ha a Real Madrid jön majd a BL-ben a legjobb 16 közé jutásért, akkor lesz módunk bővíteni" - mondta Horváth.


Klikk!

A felújítás után egy minden igényt kiszolgáló sajtószoba, büfé és VIP büfé áll a vendégek részére, valamint két ajándék bolt is, az egyik minden nap várja a szurkolókat, míg a másik csak a meccsek ideje alatt lesz nyitva. A nézőtéren a piros és a fekete székeket úgy helyezték el, hogy az egyik oldalon a "Csak a Kispest" és BP Honvéd, a másikon pedig a "Honvéd FC" felirat olvasható.

Teljesen új a pálya és "környéke"

A teljesen kicserélt gyepszőnyeg mellett süllyesztett kispadok lesznek és a pályát a nézőtértől elválasztó salakos futópályát is korszerüsítették. A nézőtér tetejére szerelt kis technikai központból ellenőrizhetik a kamerarendszert, mely a nézőteret pásztázza, és egy számítógépes rendszeren keresztül innen működtetik a hangosítást ésa a korábban oly sok kellemetlenséget okozó eredményjelző táblát is.

"Úgy gondolom a játékosoknak most tényleg csak a játékkal kell foglalkoznia, hiszen a fizetésüket napra pontosan megkapják és egy igazán szép stadionban készülhetnek a meccsekre" - mondta a létesítmény 41 esztendős vezetője, aki elárulta, a hivatalos megnyitó a március 3-án esedékes Vác elleni bajnoki előtt lesz, de erről részleteket még nem tudott mondani.