Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fotocellás wc várja a Real Madridot Kispesten

2007.02.21. 11:10
Több száz millió forintból alakították át és újították fel a kispesti Bozsik-stadiont. Teljesen új gyepszőnyeg, és öltözők várják a csapatokat, a hazaiak számára pedig minden igényt kielégítő kiszolgáló helyiségek segítik a felkészülést. A szurkolók is teljesen új környezetben találják magukat, az eddig omladozó stadion helyén a műanyag székek mellett fotocellás wc is szolgálja kényelmüket.

George F. Hemingway, a Kispest Honvéd tulajdonosa a közelmúltban úgy nyilatkozott, az első dolog ami feltűnt neki amikor kiment a Honvéd pályájára az volt, itt soha nem fogja használni a wc-t. Nos az azóta alaposan felújított stadionban még a wc-k is az európai normának megfelelőek - fotocellás rendszerrel öblítenek -, a pályáról és a lelátóról nem is beszélve.

Mindenkire veszélyes volt

Az elmúlt években a vendégcsapatok játékosai veszélyességi pótlékot kérhettek, ha együttesükkel a Bozsik-stadionban kellett szerepelni a Honvéd vendégeként. A kispesti létesítmény talaja finoman fogalmazva is szántóföldre emlékeztető volt, amit a létesítmény akkori vezetői sokszor fellocsoltak a meccsek előtt, ezzel is fokozva a rosszat.

Ugyanakkor a hazai játékosok sem érezhették magukat hazai környezetben, hiszen a labda pattanását szinte lehetetlen volt kiszámítani a hepehupás talajon. A lelátón pedig egy igazi túlélő show-t is meglehetett volna rendezni, lévén mikor, kire esik rá egy termetesebb betondarab. Ez volt eddig.


Minden új
Fotók: Szémann Tamás

Rajzok a stadion falán

Mostantól egy hibátlan talajú pálya és egy hazai viszonylatban modern stadion várja a szurkolókat a 42-es villamos végállomásánál. A környék ugyan még mindig a hatvanas éveket idézi, a főbejárattól három méterre hatalmas szemétkupac, de belül tényleg stadion formája van az egésznek.

A bejáratnál egy falra festett hatalmas szem "figyeli" a betérőket, és mint Horváth László létesítményvezető elmondta, ehhez hasonló rajzok lesznek végig a stadion oldalán található, jelenleg még fehér kerítésen. Az egész átalakítást felújítást egyébként a tulajdonos Hemingway és a vezetőség közös tervei alapján végeztették el.


Klikk!

Piros-feketével sokkolni az ellenfelet

A kívülről is felújított stadionnál a jegypénztár ugyanolyan kis lyuk maradt, mint volt, de mint Horvát elmondta, nem is akartak nagyobb pénztárt, hiszen ezen is betudják adni a pénzt és kiadni a jegyeket, viszont a pénztárosok elkerülik a személyen kontaktust a szurkolókkal.

A klubház teljesen megújult, a folyosókon és a kiszolgáló helyiségekben végig fehér csempe, közte piros-fekete sorokkal. "Az ellenfél öltözője is piros-fekete lesz, ezzel is "sokkolva őket" a meccsek előtt" - mondta Horváth, aki hozzátette, hogy az egész felújítás több százmillió forintba került. A hazai öltözőben a zuhanyzó mellett medence is található, míg a felkészülés ideje alatt egy modern erősítőterem, szauna és merülő medence áll a Honvéd játékosainak renelkezésére.

Már a Real Madridra gondolnak

A létesítmény vezetője, aki évek óta dolgozik a tulajdonos George F. Hemingway mellett elmondta, külön 32 fős VIP páholy lesz, és külön, kiemelt helyen lesznek a támogatói székek is. "A felújított nézőtéren 12 000 néző fér el, hatezer ülő és hatezer állóhellyel rendelkezik jelenleg a stadion, de ha a Real Madrid jön majd a BL-ben a legjobb 16 közé jutásért, akkor lesz módunk bővíteni" - mondta Horváth.


Klikk!

A felújítás után egy minden igényt kiszolgáló sajtószoba, büfé és VIP büfé áll a vendégek részére, valamint két ajándék bolt is, az egyik minden nap várja a szurkolókat, míg a másik csak a meccsek ideje alatt lesz nyitva. A nézőtéren a piros és a fekete székeket úgy helyezték el, hogy az egyik oldalon a "Csak a Kispest" és BP Honvéd, a másikon pedig a "Honvéd FC" felirat olvasható.

Teljesen új a pálya és "környéke"

A teljesen kicserélt gyepszőnyeg mellett süllyesztett kispadok lesznek és a pályát a nézőtértől elválasztó salakos futópályát is korszerüsítették. A nézőtér tetejére szerelt kis technikai központból ellenőrizhetik a kamerarendszert, mely a nézőteret pásztázza, és egy számítógépes rendszeren keresztül innen működtetik a hangosítást ésa a korábban oly sok kellemetlenséget okozó eredményjelző táblát is.

"Úgy gondolom a játékosoknak most tényleg csak a játékkal kell foglalkoznia, hiszen a fizetésüket napra pontosan megkapják és egy igazán szép stadionban készülhetnek a meccsekre" - mondta a létesítmény 41 esztendős vezetője, aki elárulta, a hivatalos megnyitó a március 3-án esedékes Vác elleni bajnoki előtt lesz, de erről részleteket még nem tudott mondani.