Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Buszdobálás, barikádok és tömegbalhé a pályán

2007.02.26. 11:53
Angliában a Ligakupa-döntőn a játékosok estek egymásnak, míg Szerbiában és Spanyolországban a rendőrökkel csaptak össze a futballszurkolók. Nálunk csak buszt dobáltak.

Három héttel az olaszországi tragikus kimenetelű focibotrány - a Catania-Palermo meccs utáni zavargásokban megölték Filippo Raciti nyomozót - után, Európa szerte több incidens történt a futballmeccsek kapcsán.

Megdobált busz

Magyarországon az első tavaszi fordulóban még tízezren sem voltak, de így sem múlt el balhé nélkül a hétvége. A pénteki, Vasas-Debrecen találkozót követően a vendégek busza rendőri kísérettel hagyta el a stadiont, de nem sokkal később egy piros lámpánál többen is kövekkel kezdték el dobálni a buszt.

A Nemzeti Sport értesülései szerint nem a Vasas hívei, hanem más fővárosi csapatok szurkolói próbálták meg sérelmeiket ily módon törleszteni a Loki hívein. A rendőrök csak akkor léptek közbe, amikor a debreceniek leszálltak a buszról, őket visszaterelték, megelőzve a nagyobb bajt. Nem sérült meg senki, de a hazautat négy betört ablakkal kellett megtenniük a debrecenieknek.

Szerb rangdó, szokásos körítés

A szerb örökrangadón a Partizan több mint hat év után tudta legyőzni a Crvena Zvezda együttesét. A meccs természetesen nem múlhatott el botrány nélkül. A helyi tévé beszámolója szerint a találkozó után több helyen is történt rendbontás. A csapatuk 4-2-es vereségétől feldühödött Crvena-szurkolók ugyanis a város központjában épített barikádok védelméből rátámadtak a kivezényelt rendfenntartókra. Az összetűzésekben tizenhárman sérültek meg, többségük rendőrök, és 27 embert vettek őrizetbe.

Örjöngtek, majd ünnepeltek az Atletico-hívek

Spanyolországban a madridi rangadót kísérte gumilövedék, tömegoszlatás és leszakadt lelátórész. Az Atletico Madrid-Real Madrid találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget, de a hazai szurkolók már a meccs előtt összecsaptak a rendőrökkel. A biztonságiak nem nézték jó szemmel, hogy megdobálták őket, erre oszlatni kezdték a tömeget.

A szurkolók erre az autókon kezdték levezetni energiájukat, aminek ismételten a rendőrök vetettek véget. A végeredmény 17 sérült. A stadionban hiába voltak elválasztva egymástól a szurkolók, a hazai hívek olyan vehemenciával ünnepelték csapatuk gólját, hogy a lelátó egy része leszakadt és többen is két métert zuhantak. Szerencsére itt senki nem sérült meg komolyan.

Tömegverekedés a Ligakupa döntőjében

Angliában a Ligakupa döntőjének 94. percében szabadult el a pokol. A 63. percben egy szerencsétlen eset következtében fejbe rúgott és súlyosan megsérült Terry esete után szinte senki nem hibáztatta Diabyt, de a rendes játékidő hosszabbításában már nem voltak egymással ilyen elnézőek a felek.

A Chelsea térfelének közepén Kolo Touré és John Obi Mikel csapott össze, aminek a következménye valódi tömegverekedés lett. A hosszú percekig tartó kakaskodás után, a játékvezető három játékost (Touré, Mikel, Emannuel Adebayor) kiállított, de további hármat (Frank Lampard, Didier Drogba és Cesc Fabregas) is leküldhetett volna a pályáról.

Még három piros lap kellett volna


Kattintson!

A Chelsea csapatkapitánya valószínűleg olyat mondhatott Tourénak, amire a már lehiggadt játékos ismét tűzbe jött, míg Fabregas hosszú másodpercekig szorongatta Lampard nyakát. A meccs emberének választott Drogba pedig sunyi módon hátulról ütött oda a spanyolnak, majd a nyakát is megszorongatta, amire az ismét elvesztette a fejét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!