Gusztáv
-8 °C
-1 °C

Az angol csapatok a BL esélyesei

2007.03.08. 10:37
Az angol csapatok a nyerők a labdarúgó Bajnokok Ligájában a William Hill fogadóirodánál. Jelen állás szerint a Chelsea, Manchester, Liverpool hármas sikere fizet a legrosszabbul, míg a holland Eindhoven sikere a legjobban.

A labdarúgó Bajnokok Ligájában kialakult a legjobb nyolc mezőnye. A nyolcaddöntők visszavágói után az angol klubok fölénye a jellemző, hiszen a Premiership csapatai közül három is a negyeddöntőbe jutott, csak három angol klub van a nyolcban. Mellettük két olasz és egy-egy spanyol, német valamint holland klub várhatja a pénteki athéni sorsolást.

Angol uralom a BL-ben

A világ talán legjelentősebb fogadóirodásánál az angol William Hillnél ezek után nem is meglepő, hogy az angol csapatok számítanak a legesélyesebbnek. A Chelsea a csoportküzdelmek kezdetekor csak második számú esélyesnek számított a címvédő Barcelona mögött, majd a csoportkör befejezése után és a nyolcaddöntők odavágóját követően már az első volt.


Oliver Kahn és a Bayern továbblépett a gyengécske Realon (fotó: AFP)

Ezt a pozícióját most is tartja, Didier Drogbáék BL-győzelme 3,75-szörös pénzt hozhat a rájuk fogadónak. A londoniak mögött nem sokkal az angol bajnokság jelenlegi listavezetője, a Manchester United áll, amely korábban többnyire csak a dobogó közeli helyek valamelyikén szerepelt. A mostani állás szerint győzelmükkel 4,33-szoros pénzt lehet nyerni.

A Valencia a Milan előtt

A harmadik helyen a két évvel korábbi győztes, a Liverpool áll, a címvédő Barcelonát búcsúztató 'Pool hatszoros pénzt hozhat. Az angolok után is igen szoros a verseny, az Intert kiejtő spanyol Valencia a befektetett összeg nyolcszorosát, míg a sokáig dobogón álló olasz Milan a kilencszeresét hozhatja a rá fogadónak.

Együtt a Bayern és a Roma

A sorozat kezdetekor a Bayern München sokkal előkelőbb helyen állt, mint az AS Roma, jelenleg mégis azonos esélyekkel, tízszeres szorzóval állnak a listán. A legesélytelenebbnek az egyetlen magyar érdekeltségű csapata, a holland PSV Eindhoven tűnik, melynek athéni diadala 17-szeres pénzt hozhat a rá fogadónak.

Aki esetleg fogadni akar, minél gyorsabban tegye, hiszen a pénteki sorsolás után valószínűleg alaposan megváltoznak az esélyek.