Piroska
-11 °C
-2 °C

Újabb szuperrangadók a BL-ben

2007.03.09. 11:06
Athénban - a május 23-i döntő helyszínén - elkészítették a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőinek sorsolását. A csúcsmeccs a Milan és a Bayern München összecsapása lesz, míg az elődöntőben ismét létrejöhet a Liverpool-Chelsea találkozó.

Athénban elkészítették a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőinek sorsolását. Az már a sorsolás előtt biztos volt, ezúttal azonos országbeli csapatok is összekerülhetnek és azok is, akik a csoportküzdelmek során már játszottak egymással. Nem volt kiemelés, ugyanakkor az is biztos volt, a negyeddöntők után, már az elődöntő ágait is kihúzzák.

Öt ország nyolc csapata

A sorsolást három angol (Chelsea, Liverpool, Manchester United) két olasz (Milan, Roma) és egy-egy német, spanyol, holland (Bayern München, Valencia, PSV Eindhoven) klub várta. A nyolc még versenyben lévő csapatból, eddig öt már megnyerte a sorozatot. A ceremónia elején Ludovic Giuly, a címvédő, ám ezúttal a nyolcaddöntőben elbukó Barcelona francia játékosa hozta be a BL-serleget.

Nikitasz Kaklamanisz, Athén polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, majd egy rövidfilmben bemutatták a nyolc csapatot. Elsőként a Milan csapatát húzta ki a 2004-es Európa-bajnokság legjobb játékosának választott Theodorosz Zagorakisz. Ez azt is jelentette, hogy Maldiniék kezdik otthon a negyeddöntőt. Ellenfelük a Bayern München lesz, azaz egy hatszoros és egy négyszeres győztes csap össze. Egy évvel korábban is találkozott a két együttes, akkor már a legjobb tizenhat között, és a Milan magabiztosan jutott a nyolc közé.

Ismét lehet Liverpool-Chelsea elődöntő

A második párban először az egyetlen magyar részvevő Fehér Csaba csapatát PSV Eindhoven együttesét húzták ki, ellenfelük a Barcelonát kiverő Liverpool lesz, az első meccset Hollandiában rendezik. A két csapat már a csoportkörben is találkozott egymással, a hollandiai meccs döntetlennel zárult, míg a Liverpool a hazai meccsen két góllal nyerni tudott. Az AS Roma ellenfele a Manchester United lesz, míg a Chelsea a Valenciát fogadja az odavágón.

Az ágak sorsolásakor kiderült, hogy a Chelsea-Valencia meccs győztese az Eindhoven-Liverpool találkozó továbbjutójával találkozik. A másik ágon ugyanakkor a Roma-Manchester továbbjutója rendezi az odavágót a Milan-Bayern negyeddöntő továbblépőjével szemben. A döntőben is az utóbbi elődöntőből bejutó csapat lesz a "hazai".

A negyeddöntők párosítása:
Első mérkőzések:
április 3., kedd:

AC Milan (olasz)-Bayern München (német) 20:45 ó
PSV Eindhoven (holland)-FC Liverpool (angol) 20:45 ó
április 4., szerda:
Chelsea (angol)-FC Valencia (spanyol) 20:45 ó
AS Roma (olasz)-Manchester United (angol) 20:45 ó

visszavágók:
április 10., kedd:

FC Valencia (spanyol)-Chelsea (angol) 20:45 ó
Manchester United (angol)-AS Roma (olasz) 20:45 ó
április 11., szerda:
Bayern München (német)-AC Milan (olasz) 20:45 ó
FC Liverpool (angol)-PSV Eindhoven (holland) 20:45 ó

Az elődöntők párosítása:
PSV Eindhoven-Liverpool továbbjutója - Chelsea-Valencia továbbjutója
Milan-Bayern München továbbjutója - AS Roma-Manchester United továbbjutója

A döntőben a Milan ágáról jutó csapat számít hazainak.
Az elődöntőt április 24-én és 25-én, illetve május 1-jén és 2-án bonyolítják le.
A finálé május 23-án, Athénban lesz.