Sára, Márió
-4 °C
5 °C

Van Tottinál is taplóbb focista

2007.03.13. 17:45
Úgy lőtt gólt a Fiorentina csatára, Adrian Mutu a hétvégén, hogy az ellenfél sérült játékosától szerezte meg a labdát. Edzője még meg is védte, így ők ketten megelőzték az Index nem hivatalos taplófutballista-listáján az eddigi éllovas Francesco Tottit. Voltak a hétvégén bombagólok, és egy emlékezetes öngól Angliában. Futballvideók.

A Serie A góljai kápráztatták el leginkább a futballrajongókat a hétvégén, három meccsen is ritka szép találatok estek Olaszországban.

Szombaton a sampdoriás Palombo lőtt kapásból a cagliaris Fortin kapujába vagy huszonkét méterről, vasárnap a milanói derbi, de még inkább a Reggina-Lazio összecsapás volt kivételes.

Előbbin Ronaldo okos és hihetetlenül pontos csavarása maradt emlékezetes: mintegy huszonkét méterről, kevésbé ügyes lábával, ballal küldte a labdát a jobb alsó sarokba.

A déliek találkozója igazi gólfesztivál volt. Kezdődött a regginás Giovanni Tedesco bombájával, majd csapattársa, az épp a Laziótól kölcsön kapott Foggia vágott a léc alá kapásból egy keresztlabdát a 2-2-es egyenlítéshez. A győztes gólt a római Makinwa érte el, remek csel után éles szögből a bal felsőbe, a kapus feje és a léc közé.

A Palermo-Fiorentina mérkőzés Cavani kicsit van Bastenes kapásáról maradt volna emlékezetes, ha a firenzei Adrian Mutu nem rukkol ki az év eddigi legnagyobb taplóságával, ami még Francesco Totti legutóbbi bunkóskodását is felülmúlta. Ellenfele, Guana a középpályán megsérült, a lábához kapott, a labdát engedte továbbgurulni. A tőle öt méterre helyezkedő Mutu lecsapott rá, szépen beszólózot a tizenhatosra, majd finoman a kapuba helyezett.

Nem sokon múlott, hogy a hazaiak meglincseljék Mutut, az meg még kevesebben, hogy edzőjük, Francesco Guidolin nekiessen a másik padon ülő kollégájának, Cesare Prandellinek.

A Fiorentina-edzőnek ráadásul a meccs utáni interjúban volt képe azt nyilatkozni, hogy Mutu nem látta a sérülést, másnap meg azt mondani, Guidolin kérjen tőle bocsánatot a fenyegetőzésért. Az olasz futballszövetség pedig nem szégyellte három meccsre eltiltani, és 15 ezer euró pénzbüntetés befizetésére kötelezni a Palermo-trénert, aki ennek ellenére sem hajlandó elnézést kérni.

Az angol kupaforduló szép gólokkal nem, de jó meccsekkel szolgálta ki a közönséget, a Chelsea-Tottenham 3-3 kiemelkedett. Fordulatai mellett a szezon egyik legjobb játékosának, Mikael Essiennek a megmozdulása felejthetetlen: kapusa, Peter Cech karjaiba tartó beadásnál sikerült a labdát becsúszva a hálóba juttatnia, így öngólt vétenie.