Zelma, Rajmund
7 °C
11 °C

Kiszáll-e Kovács Péter az Újpestből?

2007.03.14. 18:23
Az Újpest FC honlapjáról elérhető fórumban egy napja arról van szó, hogy a klub tulajdonosát képviselő Kovács Péter kiszáll a lila-fehérek irányításából. Erról sem a klubnál, sem a Dare Group Zrt.-nél nem tudnak.

Az Index úgy tudja, nem kíván a továbbiakban részt venni az Újpest FC irányításában Kovács Péter, aki két éve képviseli a jelenleg szinte kizárólagos tulajdonos Dare Group Zrt.-t a Megyeri úti csapatnál. (Az Újpesti TE-nek 0,04 százalékos részesedése van a csapatot üzemeltető kft.-ben.)

Az indokok egyelőre nem ismertek, de a gyerekkora óta a liláknak szurkoló Kovácsnak feltehetően abból lett elege, hogy a szurkolók közül őt hibáztatják azért, hogy az Újpest tavaly lemaradt a bajnoki címről, csúfosan beégett az UEFA-kupában és a mostani szezonban csak negyedik helyen áll. Kovács ugyanis azt tartja fontosnak, hogy sikerült anyagilag talpra állítani a korábban kilátástalan helyzetű klubot.

Az egyesület honlapján elérhető szurkolói fórumban is Kovács távozása a téma egy napja.

Ott a vitát egy olyan bejegyzés indította el, amelynek szerzője Kovácsra hivatkozva állította a szakítást. A fórumozó azt említette, hogy a Dare Group résztulajdonosának elege lett a támadásokból, abból, hogy a játékosok a tudásuk töredékét nyújtják, sőt, állítólag több edzőbuktatáshoz sem akar asszisztálni.

A Dare Group Zrt.-nél nem sikerült elérni Kovácsot, a cégénél azt a tanácsot kaptuk, hogy forduljunk a klub sajtófőnökéhez.

"A Dare Group nem kíván kiszállni az újpesti futballból" - reagált kérdésünkre Nemes Károly. Arra a felvetésre, hogy távozhat-e Kovács, mint a Dare Group képviselője, a sajtófőnök azt felelte, erről a cégcsoportot kell megkérdeznünk. A fórumról Nemes megjegyezte, az nem a hivatalos honlap része, de természetesen elérhető onnan is.