Lujza
-2 °C
13 °C

Szélesi lefejelte német ellenfelét

2007.03.19. 17:34
A háromszoros magyar válogatott védő, Szélesi Zoltán a tévéfelvételek szerint lefejelte berlini ellenfelét, a német Boatenget a hétvégén idegenben megnyert Bundesliga-bajnokin. A Cottbus játékosát nyilatkozattételre szólították fel.

Eltiltás vár Szélesi Zoltánra, a német labdarúgó Bundesligában szereplő Energie Cottbus magyar légiósára, aki a pénteki, Hertha BSC elleni bajnokin tettleg bántalmazta a riválist erősítő Kevin-Prince Boatenget.

Nem szankcionálta a bíró, mert nem látta

A helyi szövetség illetékes bizottsága hétfőn kezdte meg a vizsgálatot az ügyben, miután a meccs játékvezetője, Jochen Drees nem látta az esetet - ezt a tudósítások hibájaként említik -, és emiatt akkor nem is szankcionálta.

Szélesi a televíziós felvételek szerint a hatvankettedik percben lefejelte ellenfelét. A fegyelmi testület mindkét játékost felszólította, hogy nyilatkozzon az összetűzéssel kapcsolatban.

Négyesre játszottak a magyarok

Szélesi a berlinit megelőző Aachen elleni bajnokin eltiltása miatt nem vehetett részt, most azonban a kezdőbe állította edzője, és a Kicker nevű szaklap négyesre osztályozta, ami nem nevezhető jónak, hiszen az egytől hatig terjedő skálán a hatos a legrosszabb. A meccs másik magyarja, Dárdai Pál ugyanilyen érdemjegyet kapott.

Az Újpestből 2004-ben a keletnémet csapathoz igazoló jobbhátvéd állandó embernek számít, a szezon huszonhat meccséből huszonegyen pályára lépett.

A találkozót a Cottbus a román Radu góljával nyerte meg.