Gusztáv
-7 °C
-1 °C

Zidane újra a futballpályán

2007.03.21. 10:43
Közel nyolc hónap után futballozott újra Európában Zinedine Zidane, aki egy marseille-i gálameccsen lépett pályára barátaival Ronaldo csapata ellen. A klasszis picit lassabb, de a lábában van minden, ami régen.

A tavalyi vb-döntő óta először lépett európai futballpálya gyepére Zinedine Zidane, a hét elején, Marseille-ben, a Ronaldo barátai-Zidane barátai elnevezésű jótékonysági gálameccsen.

A találkozón a két csapatkapitány mellett szerepelt sok jelenlegi és egykori klasszis, többek között Rivaldo, Belletti, Sergio Ramos, William Gallas, Serhij Rebrov, Dida, illetve Laurent Blanc, Fabrizio Ravanelli, Chris Waddle, Paulo Sousa.

A nagyon barátságos találkozót 6-2-re nyerte a tavaly nyáron fejelése után visszavonult francia klasszis csapata, a lényeg persze az ő játéka volt.

Zidane az elmúlt mintegy nyolc hónapban nem sokat változott, nem szedett föl egy kilót se, és igyekezett megmutatni korábban annyit csodált trükkjeit. Az elején esernyőcselszerű mozdulattal sikerült befűznie Sergio Ramost, igaz volt madridos társa már gyorsabb volt nála, és elvitte a labdát.

A második félidőben adott gólpasszt, csodálatos rálépős cselét tökéletesen mutatta be, mozgása és labdakezelése ugyanolyan finom volt, mint legszebb napjaiban.

Múlt júliusi visszavonulása óta második találkozója volt Zidane-nak, február végén, Thaiföldön szerepelt egy hasonló mérkőzésen, ahol társai és ellenfelei helyi csapatokból jöttek össze.