Fábián, Sebestyén
1 °C
7 °C

Várhidi nem félti csapatát Montenegróban

2007.03.22. 17:33
Az év első válogatott meccse előtt két nappal kiderült: továbbra is az eddigi mezében lép pályára a magyar csapat. A sokáig mellőzöttnek látszó adidas ráadásként hat évig tartó szerződést kötött, még a 2012-es Eb-n adna szerelést a magyaroknak. Kisteleki István MLSZ-elnök szerint dicséretet érdemel, mert a legjobb szerződést kötötte. Várhidi Péter kiemelte a fiatalítás fontosságát, és bízik az eredményes montenegrói szereplésben.

A magyar futball jelenlegi állapotában ugyan sokadrangú kérdés, melyik sportszergyártó mezében játszik a megfiatalított válogatott, mégis kisebb vihar támadt a kérdésben. Úgy tűnt ugyanis, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) megállapodott a Nike-val, a sajtótájékoztatót ismertető hologramos meghívókon már ebben a mezben feszített néhány játékos, aztán az üzlet váratlanul nem köttetett meg.

Hat év: 1,2 milliárd

"Az üzleti életben megszokott szabályok szerint alkudoztunk, és végül a korábbi partnerünk, az adidas ajánlatát fogadtuk el. Amikor a meghívókat aláírtam, még három szerződéstervezetünk futott egyszerre, ám végül néhány kiegészítés nem került bele ezekbe, így nem jött létre a végső megállapodás. Ezzel a szerződéssel amúgy is jobban jártunk, hiszen hat évre, 1,2 milliárd forintnyi támogatást kapunk, ami soha nem látott összeg a magyar sportban. Remélem, nagyon megdicsér az elnökség, hiszen ez a legjobb szerződés" - mondta az MLSZ elnöke, Kisteleki István az ünnepélyes aláírás előtt.

Utalt még arra, hogy neki a legjobb, legelőnyösebb szerződést kell megkötnie, és az nem kifogásolható, hogy az utolsó pillanatig mérlegelt. Kiemelte, ha a válogatott a 2010-es világbajnokságra, vagy a 2012-es Európa-bajnokságra kijut - sikeres pályázat estén ez magától értetődő -, akkor újabb plusztámogatásra hajlandó a partnerük, amelyik a '64-es tokiói olimpia óta, négyéves kihagyással a magyar futballválogatott mezszállítója.

Gera beteg, Juhász lábadozik

A válogatott kapitánya, Várhidi Péter a szombati, Montenegró elleni mérkőzésre tért át, és tudatta, megpróbálnak a lehető legjobban felkészülni. Ismét kijelentette, csapata nem félévre, hanem három évre készül, formálódik.

"Hajnal Tamást már Kanada ellen, a novemberi meccsre meghívtam, de úgy alakult, hogy azóta nem tudott rendelkezésre állni, most szerencsére itt van. Gera Zoltán azonban betegsége, láza miatt nem tarthat velünk. A kisebb sérüléssel bajlódó Juhász Roland sem játszik Podgoricán, de a Moldova elleni szerdai Eb-selejtezőn már bízom benne, hogy mindketten bevethetőek lesznek" - magyarázta Várhidi.

Tornyi Barnabás a frontvonalban

Kifejtette, hogy a csapatépítés rendkívül fontos, de az eredményességet sem szem elől téveszteni, és nyerni akarnak. "Pokoli hangulat lesz, hiszen riválisunk első nemzetközi meccsét játssza. Tudjuk, hogy a régi szerb iskolát képviselik, és jómagam örülök, hogy ez a találkozó összejött, mert egy kiélezett meccsen is megmutathatják a játékosok, mire képesek. Nem féltem a csapatomat, a pályán bebizonyítják rátermettségüket" - összegzett.

A hazai szövetség két edzőt, Herédi Attilát és Tornyi Barnabást kért fel arra, hogy térképezze fel soros ellenfeleinket. A Moldova-Málta találkozót előbbi, míg utóbbi a görög-török rangadót figyelheti meg.