Sára, Márió
-4 °C
4 °C

Schuster lehet a Real Madrid edzője

2007.03.22. 13:16
A nyártól nagy valószínűséggel a jelenleg a Getafe kispadján ülő egykori német válogatott labdarúgót, Bernd Schustert szerződteti a Real Madrid együttese. A szurkolók elfogadják, a vezetők bíznak benne, pedig ő nem mindig szerette a madridiakat. Videó!

Spanyol sajtóértesülés szerint a német Bernd Schuster lesz a Real Madrid labdarúgócsapatának következő vezetőedzője. Az As című lap - forrásmegjelölés nélkül - azt közölte, hogy Ramon Calderón klubelnök szóban már megegyezett a korábbi válogatott klasszissal arról, hogy ő váltja július 1-től Fabio Capellót a kispadon.

A 2009-ig szerződéssel rendelkező olasz edző állítólag egyéves fizetését kapja meg végkielégítésként.

Ha kell, kivásárolják

A cikkben kifejtik, hogy az 1988-tól 1990-ig a Realban futballozó - és a szurkolók körében máig rendkívül népszerű - Schustert 2008-ig köti megállapodás az ugyancsak élvonalbeli Getaféhez, amely egymillió eurós lelépési díjat követel érte.

Calderon már a nyáron akarta

Calderón már tavaly leigazolta volna a német szakembert, ám Predrag Mijatovic sportigazgató akkor inkább a Juventustól távozó Capellót favorizálta.

A szurkolók valóban szeretik őt, hiszen a hónap elején egy internetes szavazást simán megnyert: őt akarták a legtöbben a vergődő csapat kispadjára. Megelőzött többek között olyan szakembereket, mint a Chelsea-t irányító Jose Mourinho, a Liverpoollal BL-t nyerő Rafa Benitez, vagy a klubbal korábban két BL-elsőséget nyerő Vicente del Bosque.

Gondot csak az okozhat, hogy a kispadon egyébként is igen vehemensen viselkedő Schuster barcelonai korában még nem szimpatizált annyira a madridiakkal, mint azt az 1983-as kupadöntőről szóló alábbi videón bemutatott gólöröme is mutatja. A realos két év után pedig a városi rivális Atleticóban zárta spanyolországi karrierjét. Az pedig már csak mellékes, hogy most is pártoló tagja az FC Barcelonának.