Kornélia
-1 °C
15 °C

Leigáztuk és elfoglaltuk Athént

2007.03.25. 18:59
A labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők szombati fordulója után az angol lapok megszabadulnának kapitányuktól, Steve McClarentől, akivel nyolc hónap alatt egyszer nyertek. A görögök úgy vélik, hogy az imádott Ott Rehhagel ideje lejárt Athénban a törökök elleni 4-1-es megalázó vereség után.

Nagyon nehéz helyzetbe került a törökök elleni hazai Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen elszenvedett 4-1-es vereség után a magyarokkal azonos csoportban szereplő címvédő görög labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Otto Rehhagel, akinek távozását követeli a helyi média.

Takarodj

"Rehhagel Mercedesét ki kell vonni a forgalomból" - írta a Sporttime arra utalva, hogy egy szponzor jóvoltából a német szakember ezzel az autóval közlekedik a görög fővárosban. Ész és szív nélkül játszottunk" - olvasható a Kathimeriniben, míg a To Wima cikkírója "Tragédia Pireuszban" címmel számolt be a mérkőzésről.

Az Athlitiki a két potyagólt kapó Antonisz Nikopolidiszt, a 2004-es Eb egyik hősét bírálta: "pakold össze a holmidat és takarodj!" - üzente az újság a hálóőrnek.

Rehhagel: Még semmi sincs veszve

"A fiúk el vannak keseredve, de nem szabad feladni, még semmi sincs veszve" - mondta Rehhagel.

A görög válogatott négy mérkőzésen kilenc pontot gyűjtött, a törökök ugyanennyi találkozón a maximális tizenkét pontot "szedték össze". A lapok szerint ha a csapat nem nyer szerdán Máltán, akkor Rehhagel nem marad tovább a válogatott élén.

Egyszer vették észre Rooney-t

A török média természetesen ünnepelt: "Büszke vagyok arra, hogy töröknek születtem" - olvasható a Fotomac című lapban. A televízióban a sporthírek így kezdődött: "leigáztuk és elfoglaltuk Athént", a találkozó összefoglalójában pedig az hangzott el: "legyőztük az Európa-bajnokot, ami fantasztikus siker, de még nagyobb öröm, hogy hatalmas pofont adtunk a hellénizmusnak".

Anglia Izraelben játszott 1-1-es döntetlent, a szigetországi sajtó nem kímélte Seve McClaren szövetségi kapitányt és együttesét. "Wayne Rooney egész meccsen háttal állt a kapunak, esélye sem volt helyzetbe kerülni. Egyetlen emlékezetes megmozdulása az volt, amikor lökdösődést kezdeményezett, amiért sárga lapot kapott" - írta a Sun.

Egyszer nyert McClarennel a válogatott

"Minél tovább marad McClaren, annál jobban lemaradunk a vetélytársaktól" - fogalmazott a Guardian.

Több lapban is megjelent, hogy McClaren kilenc hónapja irányítja a nemzeti együttest, ennyi idő alatt mindössze egy meccset nyert meg a válogatott, tavaly szeptemberben győzte le 1-0-ra Macedóniát. Az angolok szerdán Andorrával találkoznak és médiaértesülések szerint csak egy nagy különbségű győzelem mentheti meg a kapitányt.