István, Vajk
19 °C
33 °C

Ancelotti: Tökéletesen futballoztunk

2007.05.03. 15:42
A Manchester United edzője, Sir Alex Ferguson elismerte, hogy legjobbjai a várakozáson alul teljesítettek a Milan ellen elbukott Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóján, a győztes Carlo Ancelotti álomszerűnek mondta a továbbjutást.

A vesztes Sir Alex Ferguson beletörődve és önkritikusan, a győztes Carlo Ancelotti érthetően kitörő örömmel nyilatkozott a Milan Manchester United elleni 3-0-as győzelmével és összesítésben 5-3-as továbbjutásával végződött Bajnokok Ligája-elődöntő után.

"Könnyen szerezhette a Milan a góljait, ami sajnálatos. Frissebbek, koncentráltabbak és gyorsabbak voltak" - kezdte az értékelést Ferguson. A MU edzője szerint a hazai csapat győztes felfogásban játszott, míg az ő játékosai "csak a támaszkodó lábukon" álltak. "Őszintén, egyáltalán nem tűnt úgy, hogy mi ezen a meccsen gólt fogunk lőni."

Elismerte, hogy játékosai közül többen, elsősorban a középpályán, Ryan Giggs és Cristiano Ronaldo a várakozások alatt teljesített. "Cristiano mai estéje csalódást keltő volt. Ő pontosan tudja ezt, de fiatalember és az ilyen estéken látja a Milan profizmusát és tapasztalatát."

A MU menedzsere szerint a csapatán végigvonuló sérüléshullám is szerepet játszott a kiesésben. "A Milan fizikailag felkészültebb volt, pihentethették a játékosaikat, ami számít ilyenkor."

Ferguson azonban nem felejtett el beszólni az angol liga irányítóinak, amiért nem engedték meg, hogy a MU egy nappal eltolja szombati bajnokiját. A United a városi rivális Cityhez látogat és amennyiben győz, a Chelsea meg nem tud nyerni az Arsenal vendégeként, megnyerte a bajnokságot. A skót biztos benne, hogy futballistái a hétvégére túlteszik magukat a vereségen.

A másik edző, Carlo Ancelotti érthetően boldogabb volt. "Álomszerű volt ez az este. Az ahogyan az első félidőben játszottunk, minden edző álma. Tökéletesen futballoztunk."

A május 23-i, isztambuli döntőről - ami a számára is vesztes 2005-ös finálé ismétlése - azt mondta, izgalmas kihívás lesz. A Liverpool Ancelotti szerint nem olyan jó, mint a MU, de lelkileg viszont erősebb.

Az elődöntő hőse, a brazil Kaká az angol futballt dicsérte a győztes meccs után. "Ha egy nap elhagyom a Milant, biztosan meggondolom majd, hogy angol klubhoz szerződjek." Kaká azt is mondta, szívesen futballozna egy csapatban Cristiano Ronaldóval. De ezt nem a Menchesterben, hanem a Milanban tenné.