Árpád
-2 °C
3 °C

Az Újpest legyőzte a címvédő Debrecent

2007.05.04. 21:34
Az Újpest FC hazai pályán két góllal legyőzte a címvédő, listavezető DVSC-TEVA együttesét a labdarúgó Borsodi Liga 27. fordulójának nyitómérkőzésén.
Az első félidő első percében sokkolta az Újpest a címvédőt: Kovács balról érkező beadásakor röviden fejelték ki a labdát a vendégek, Sándor György lekezelte azt, majd 22 méterről a kapu bal oldalába bombázott (1-0).

Ezzel az újpestiek saját szurkolóikat is megnyugtatták, a hazai ultrák ugyanis a meccs előtt egy óriási transzparenssel fejezték ki nemtetszésüket a múlt heti, Vác elleni sima vereség kapcsán: "Szerezzétek vissza a bizalmunkat!".

A folytatásban is inkább a hazaiak akarata érvényesült, a vendégek csak egy-egy pontrúgással veszélyeztettek.

A 19. percben következett egy újabb újpesti helyzet: Füzi emelt az ötösön érkező Sándor elé, a középpályás mellel levette a labdát, de négy méterről a kirepülő Baloghba lőtt.

Tizenegyest ront a Debrecen, növeli az előnyt az Újpest

Az MTI ezután már csak a meccs második félidejéből tud említésre méltó eseményt felsorolni. A szünet után a debreceniek hasonló esélyt kaptak, mint az első félidőben az Újpest: gyors gólt szerezhettek volna. A 47-48. percben ugyanis Kiss próbált betörni a büntetőterületen belülre, Vaskó a tizenhatos vonalánál visszarántotta, a játékvezető tizenegyest ítélt. A debreceni büntetőt Aco Stojkov középre lőtte, az elvetődő Balajcza lábbal hárított.

Az 53. percben az újpesti Kovács Zoltán kapott jó labdát a bal oldalon, betört a 16-oson belülre, majd 12 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (2-0). Ez volt Kovács karrierjének tizennyolcadik gólja, amelyet a Debrecen ellen szerzett.

Komlósi ütötte meg Kovácsot a vendégek térfelének közepén, amiért megkapta második sárga lapját a 73. percben, kiállításával gyakorlatilag eldöntötte a meccset is. Tíz emberrel a Debrecennek nem volt már sem ereje, sem esélye az egyenlítésre.

A szurkolókról...

A rangadót beárnyékolta a két szurkolótábor minősíthetetlen magatartása: a lila-fehér drukkerek végig rasszista rigmusokkal zavarták a játékot, ebben a találkozó elején a debreceniek is partnernek bizonyultak, a vendégek később visszafogottabban viselkedtek.

Az MTI emlékeztet arra, hogy a FIFA előírja: rasszista rigmusoknál a játékvezetőnek először meg kell állítania a játékot, majd, ha a sportszerűtlenség folytatódik, félbe kell szakítania a meccset. Ez Újpesten nem történt meg.

A mérkőzés játékvezető-ellenőre, Huták Antal szerint a bíró helyesen járt el, mivel a meccset csak folyamatos rasszista izgatás esetén kellett volna megszakítania a bírónak. Jelentése szerint azonban "mindkét együttes drukkerei akkor kezdtek el huhogni és cigányozni, amikor valamelyik színes bőrű futballistánál volt a labda, azonban rögtön elhallgattak, amikor más került játékba", azaz szerinte nem volt folyamatos a rasszista megnyilvánulás.

Jegyzőkönyv

Eredmény: Újpest FC - DVSC-TEVA 2-0 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 4000 néző, v.: Fábián
gólszerzők: Sándor (1.), Kovács Z. (53.)
sárga lap: Vaskó (47.), Kovács Z. (53.), Sándor (56.), Habi (62.), Füzi (89.), illetve Komlósi (14., 73.), Sidibe (29.), Kiss I. Z. (72.), Bernáth (80.)
kiállítva: Komlósi (73.)
Összeállítások:
Újpest FC: Balajcza - Zaleh (Tóth B., 63.), Vaskó, Vermes, Füzi - Habi (Kiss II. Z., 89.), Erős K., Korcsmár - Sándor - Tisza (Kőhalmi, 83.), Kovács Z.
DVSC-TEVA: Balogh J. - Bernáth (Tchana, 81.), Komlósi, Mészáros, Leandro - Dombi (Tulio, a szünetben), Kiss I Z., Thierry, Dzsudzsák - Sidibe, Stojkov (Zsolnai, 52.)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?