Szilárda
-4 °C
2 °C

Kungfuzott a Bundesliga horvát ámokfutója

2007.05.08. 11:16
Hetedik bajnoki meccsén harmadszor állították ki a világbajnokságot is megjárt horvát védőt, Josip Simunicot. A Bayern ellen Schweinsteigert vágta fel, aztán kézzel kapta el a csatár lábát, vasárnap pedig kungfus mozdulattal rúgta le ellenfelét. Azt állítja nem volt szándékos, mert ha az lett volna, akkor most fogházban ülne. A Berlinben focizó Simunic összekapott már ebben a szezonban a Hertha magyar középpályásával, Dárdai Pállal is.

A Bundesliga harminckettedik fordulójának legbrutálisabb jelenetét a Hertha BSC horvát védője, Josip Simunic szolgáltatta, amikor egy kifejelt labda után kungfus mozdulattal fejbe rúgta a fejelni készülő brémai Christian Schulzot. A középpályást - a harmincötödik percben - azonnal le kellett cserélni, rögtön kórházba vitték, sérülését néhány öltéssel össze kellett varrni.

Kézzel, lábbal is veszélyes

Simunic azonnal piros lapot kapott, bő két hónap alatt már a harmadikat. Az első márciusi fordulóban a bayernes Bastian Schweinsteigert kaszálta el brutálisan, majd miután letöltötte az eltiltását, a következő két fordulóban pályán maradt, a Bielefeld ellen azonban - az első áprilisi fordulóban - már újra kiállították.

Akkor Thorben Marx lábát a földön fekve, két kézzel fogta meg, ezért kapta meg a második sárgáját. A májusi attrakciója után alighanem hosszabb eltiltásra számíthat, szinte biztos, hogy neki véget ért a szezon, a következő két fordulóban nem léphet pályára, de az sem elképzelhetetlen, hogy a következő évadot eltiltással kezdi.

A vb-n is kiállították, igaz három sárga után

"Mi is érezzük, hogy Josip az elmúlt néhány hétben a középpontba került. Egyáltalán nem így gondoltuk a szereplését, hiszen hét bajnokin harmadszor fejezte be korábban, mint társai" - ismerte el a csapat nemrégiben kinevezett edzője, Karsten Heine.

Simunic nemcsak ámokfutása miatt szerepelt meglehetősen sokat az újságokban, hanem mert kezdetben kapcsolatba hozták a meccseket manipuláló bíróval, az azóta már elítélt Robert Hoyzerrel. (Ellene végül nem indult eljárás.)

A 2006-os világbajnokságon is kiállították az ausztrálok elleni továbbjutásról döntő meccsen, igaz akkor az angol Graham Poll bíró harmadik sárga lapja után vonult csak le a pályáról.

Nem volt szándákos

Simunic Dárdaival is összekapott az egyik edzésen még decemberben, ám hogy rendezték félreértésüket, arra talán jó adalék lehet, hogy Dárdai volt az első, aki igyekezett a vasárnapi bajnokin a horvát védő védelmére kelni.

A játékos a Bildnek azt nyilatkozta, hogy az eset nem volt szándékos, ha az lett volna, akkor már fogházból beszélne az újságíróval.

Értelmetlen mozdulat volt

"Sajnálom, értelmetlen mozdulat volt, ez az egész egy katasztrófa." Felhívta a kórházban a megrúgott Schulzot, bocsánatot kért tőle, egyszersmind sok sikert kívánt a bajnoki címért harcoló csapatának. Schulz erre elfogadta a bocsánatkérést, és úgy reagált, hogy ez már nem téma többé köztük.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!