Auguszta
-7 °C
0 °C

Meghekkelték Maradona évszázadgólját

2007.05.10. 11:40
Maradona angoloknak lőtt csodagolját eredetileg le akarta passzolni, állítja az egykori csapattárs Jorge Valdano. A múlt évszázad legjobbjának választott labdarúgó az évszázad góljának voksolt találatról a meccs után azt mondta, látta, hogy a csatár üresen van, de nem tudta odarúgni a labdát.

Az elmúlt évszázad legszebb góljaként tartják nyílván az argentin Diego Maradona találatát, melyet az 1986-os világbajnokság negyeddöntőjében szerzett az angolok ellen. Maradona saját térfelén kapott labdát, egy csellel két játékost is becsapott, majd elindult a kapu felé. Útközben további két játékost is kicselezett, majd a kapus mellett szintén elvitte a labdát, végül az üres kapuba helyezett, mindezt úgy, hogy hárman próbálták utolérni.

Egy argentin tv-műsorban azonban meghekkelték a gólt. Az utolsó mozzanatig egyeznek a mozdulatok, de a végén nem a kapuba küldi Maradona a labdát, hanem a támadást kísérő Burruchagához passzol, aki Valdanónak továbbít, majd ő passzol az üres kapuba.

Láttalak, de nem tudtam odapasszolni

A műsorban Valdano úgy nyilatkozott, csapattársa a meccs után azt mondta neki, át akarta adni a labdát, de nem talált helyet a passznak. A visszaemlékezés szerint Valdano "Néztél engem?" kérdésére Maradona úgy válaszolt: "Persze, láttam, hogy segítségként futsz mellettem belül, de nem tudtam odapasszolni".

Húsz évvel később Valdano még mindig meg van lepődve: "Nem tudom, a testének melyik részével látott. Ezerszer néztem meg a bejátszást, és kétségek nélkül ki tudom zárni, hogy a szemeivel tette volna".

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!