Aliz
6 °C
14 °C

750 ezres a kár a kupadöntő után az Újpest stadionjában

2007.05.11. 16:05
A szerdai Magyar Kupa-döntő után mindenki a nagyszerű szurkolásról beszélt, a meccsnek helyt adó újpestiek viszont másként emlékeznek a Honvéd-Debrecen találkozórang. Stadionjukban a meccs allatt és után 750 ezer forintos kárt okoztak a két csapat szurkolói. A lila-fehérek szerint ez megelőzhető lett volna, ha az MLSZ elfogadja a nézők elhelyezésére tett javaslatukat. Még választ se kaptak rá.

Szerdán az Újpest Megyeri úti stadionjában rendezték a labdarúgó Magyar Kupa döntőjét. A Honvéd és a Debrecen összecsapásából a hosszabbítás utáni 2-2-t követően és a büntetőrúgások után végül a fővárosiak kerültek ki győztesen. A Loki szurkolói a büntetőpárbaj után elvonultak, míg a győztes fél szurkolói még hosszasan ünnepelték csapatukat. Miután végeztek, elvonultak Kispestre, hogy saját stadionjukban, majd egy sörözőben folytassák az ünneplést.

Összetört székek, szétvert illemhely

Előtte azonban jelentős kárt okoztak a lila-fehérek stadionjában. Az Újpest vezetősége már korábban kérte az MLSZ vezetését, hogy ha már Újpesten rendezik a döntőt, legalább az újpesti tábor állandó helyére ne engedjenek szurkolókat, hiszen mindkét döntőbe jutott együttes szurkolótáborával elég ellenséges viszonyban vannak a lilák.

Ezek után nem volt meglepő, hogy összetört székek, szétvert illemhely és a pirotechnikai eszközöknek köszönhetően a pályát övező kiégett műfű maradt a két együttes szurkolói után.

750 ezerbe került az MLSZ-nek a kupadöntő

Az Újpest sajtóosztályán délelőtti érdeklődésünkre még nem tudtak pontos kárfelméréssel szolgálni, annyit azonban elmondtak, csütörtök estig összeszámolták a megrongált székeket és még őket is meglepte, mekkora kár keletkezett a stadionban.

A találkozó egyébként a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) rendezvénye volt, ezért dr. Dányi Szilárd, az Újpest FC ügyvezető igazgatója szerint a 750 ezer forintos kárért az MLSZ-nek kell felelnie - derült ki a klub délutáni közleményéből, ami a honlapjukon jelentettek meg.

Egynapos kárfelmérés

"Sok minden megjelent a sajtóban a kupadöntő után, többek között az is, hogy rendkívül sportszerű légkörben zajlott a mérkőzés. Személyesen már a kupadöntő estéjén kaptam erre vonatkozó jelzéseket, ráadásul mindez - sajnálatos módon - olyannyira igaznak bizonyult, hogy több mint egy napot vett igénybe a teljes kárfelmérés, amelynek eredményét ezúton tesszük közzé."

Az ügyvezető véleménye szerint mindkét tábor kivette a részét a károkozásból. "Vagyis nehéz a történteket sportszerű szurkolásnak minősíteni" - véli Dányi.

Az MLSZ válaszra se méltatta őket

"Végül, de nem utolsósorban el kell mondanom, hogy a klubunk honlapján is megjelent megkeresésre - amely szerint kértük, hogy a Honvéd-tábor ne a D lelátón foglaljon helyet - választ sem kaptunk az MLSZ-től. Annak ellenére sem, hogy négy különböző beléptetési és ültetési felosztást készítettünk és küldtünk el az MLSZ-nek, azt bizonyítva, hogy a nézők elhelyezése a kérésünk akceptálása mellett is megoldható. Nem szoktam feltételes módban beszélni, de lehetségesnek tartom, hogy ha a kérésünk teljesül, kisebb lett volna a keletkezett kár" - zárta nyilatkozatát az újpesti ügyvezető.

Kárösszesítés az Újpest honlapja szerint

C LELÁTÓ (DEBRECEN-SZEKTOR):
33 db szék letörése vagy megrongálása
A női mellékhelységben az egyik wc-ülőkét letörték
A férfi mellékhelységben ismét megrongálták a wc-elválasztó paneleket (kitépték a rögzítést a falból és az egyik ajtón zsanérját)
A férfi mellékhelységben alkoholos filctollal összefirkálták a falat és az ajtókat
A lelátó előtti műfűborítás a pirotechnikai eszközök használata miatt részben megégett vagy megperzselődött

B TERASZ:
8 db szék letörése vagy megrongálása
A női mellékhelységben a csapelzáró szerelőajtót kiszakították a falból

D LELÁTÓ (HONVÉD-SZEKTOR):
67 db szék letörése vagy megrongálása
A lelátó 4. és 5. sorának széktartó szerkezetét megrongálták (eltört és eldeformálódott az ugrálás következtében)
A férfi mellékhelységben alkoholos filctollal összefirkálták a falat és az ajtókat
A férfi mellékhelységben 1 db wc-ülőkét letörtek

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?