Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Debrecen lenyomta a Chelsea-t és Bayernt

2007.05.15. 08:42
A Debrecennek sikerült az, ami a görög Olympiakosznak vagy a holland PSV Eindhovennek, sorrendben harmadik bajnoki címét gyűjtötte be. A triplázók közé hamarosan zárkózhat a Barcelona is. A Lyon egymás után hatodszor lett hazája legjobbja, a moldáv Sheriff Tiraspol azonban még a franciákat is beelőzi. Kár, hogy a magyar és a moldáv bajnok aranyának értéke még csak nem is hasonlítható a többi említettéhez.

Bármennyire is gyenge színvonalú egy ország labdarúgó bajnoksága, az mindenképpen elismerésre méltó, ha egy csapat sorrendben harmadszor is megelőzi riválisait.

Hamisan szólt a Fradi-rigmus

A fradistáknak ugyan sokáig kedvenc rigmusuk volt, hogy a Loki sosem nyer bajnokságot - trágár formában persze -, aztán 2005-ben megtört a jég, tavaly az utolsó fordulóbeli nagy hajrának köszönhetően sikerült a címvédés.

Most ugyan hátránnyal kezdte a tavaszt a Debrecen, az első pár forduló után érezhető volt, hogy a cseh Miroslav Beranek mester kitűnően felkészítette csapatát, amelyik védelme még hazai szinten is sebezhetőnek látszott, ám ezt csapatjátékkal ellensúlyozták. A magyar mezőnyben legutóbb a Honvéd nyert háromszor egymás után, 1984 és 1986 között.

A Lyon sorozata ér a legtöbbet

A Debrecennek tehát sikerült a triplázás, ami a Bayern Münchennek és a Chelsea-nek nem. A görög Olympiakosz is a Debrecenhez hasonlóan uralja hazája bajnokságát, a PSV Eindhovenről ezt már túlzás lenne így elmondani, mert tavasszal komoly hullámvölgybe kerültek Fehér Csabáék, de az utolsó fordulóban mégis az övék lett az aranyérem.

A jegyzett bajnokságok csapatai közül a francia Lyon folytatta sorozatát, már hatodszor lett az első, ám még ezzel az eredménnyel is csak második a kontinens rangsorában az UEFA magazinja szerint, hiszen a moldáv Sheriff Tiraspol hetedszer nyert, idén ráadásként veretlenül. Igaz, értékben a két diadalmenet össze sem vethető.

A Goricának nagy hajrá kellene

Az örmény Pjunik Jereván hatodszor végzett az első helyen, az izraeli Maccabi Haifa azonban aligha képes begyűjteni zsinórban az ötödik bajnoki címét, mert az ötödik a bajnokságban. A szlovén Goricának is nagyot kellene hajráznia az újabb első helyért, amelyik sorrendben a negyedik lenne.

A spanyol Barcelonának viszont még összejöhet a triplázás, igaz a Real Madrid a szezon közepén szétesett, most mégis gólaránnyal vezet előtte.