Ágnes
-5 °C
2 °C

A Debrecen lenyomta a Chelsea-t és Bayernt

2007.05.15. 08:42
A Debrecennek sikerült az, ami a görög Olympiakosznak vagy a holland PSV Eindhovennek, sorrendben harmadik bajnoki címét gyűjtötte be. A triplázók közé hamarosan zárkózhat a Barcelona is. A Lyon egymás után hatodszor lett hazája legjobbja, a moldáv Sheriff Tiraspol azonban még a franciákat is beelőzi. Kár, hogy a magyar és a moldáv bajnok aranyának értéke még csak nem is hasonlítható a többi említettéhez.

Bármennyire is gyenge színvonalú egy ország labdarúgó bajnoksága, az mindenképpen elismerésre méltó, ha egy csapat sorrendben harmadszor is megelőzi riválisait.

Hamisan szólt a Fradi-rigmus

A fradistáknak ugyan sokáig kedvenc rigmusuk volt, hogy a Loki sosem nyer bajnokságot - trágár formában persze -, aztán 2005-ben megtört a jég, tavaly az utolsó fordulóbeli nagy hajrának köszönhetően sikerült a címvédés.

Most ugyan hátránnyal kezdte a tavaszt a Debrecen, az első pár forduló után érezhető volt, hogy a cseh Miroslav Beranek mester kitűnően felkészítette csapatát, amelyik védelme még hazai szinten is sebezhetőnek látszott, ám ezt csapatjátékkal ellensúlyozták. A magyar mezőnyben legutóbb a Honvéd nyert háromszor egymás után, 1984 és 1986 között.

A Lyon sorozata ér a legtöbbet

A Debrecennek tehát sikerült a triplázás, ami a Bayern Münchennek és a Chelsea-nek nem. A görög Olympiakosz is a Debrecenhez hasonlóan uralja hazája bajnokságát, a PSV Eindhovenről ezt már túlzás lenne így elmondani, mert tavasszal komoly hullámvölgybe kerültek Fehér Csabáék, de az utolsó fordulóban mégis az övék lett az aranyérem.

A jegyzett bajnokságok csapatai közül a francia Lyon folytatta sorozatát, már hatodszor lett az első, ám még ezzel az eredménnyel is csak második a kontinens rangsorában az UEFA magazinja szerint, hiszen a moldáv Sheriff Tiraspol hetedszer nyert, idén ráadásként veretlenül. Igaz, értékben a két diadalmenet össze sem vethető.

A Goricának nagy hajrá kellene

Az örmény Pjunik Jereván hatodszor végzett az első helyen, az izraeli Maccabi Haifa azonban aligha képes begyűjteni zsinórban az ötödik bajnoki címét, mert az ötödik a bajnokságban. A szlovén Goricának is nagyot kellene hajráznia az újabb első helyért, amelyik sorrendben a negyedik lenne.

A spanyol Barcelonának viszont még összejöhet a triplázás, igaz a Real Madrid a szezon közepén szétesett, most mégis gólaránnyal vezet előtte.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!