Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Halmosiért rekordösszeget fizetett a Plymouth

2007.05.17. 17:05
A magyar válogatott bal oldali középpályása, Halmosi Péter először a Celticnél próbálkozott, végül az angol másodosztályú Plymouth-nál kapott szerződést. A klub történetében még soha senkiért nem fizetett 400 ezer fontot, mindent megtettek, hogy ott maradjon. Az egyesületnél három magyar játékos lesz a következő szezonban.

Halmosi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott középpályása hároméves szerződést írt alá az angol másodosztályban szereplő Plymouth Argyle csapatához.

Igazi profi

A korábbi debreceni futballista az elmúlt fél évben kölcsönben játszott a szigetországi klubban, a tavaszi idényben tizenkilenc meccsen szerepelt és négy gólt szerzett. A Plymouth vezetői az egyesület hivatalos honlapja szerint klubtörténeti csúcsot jelentő 400 ezer fontot, vagyis 146 millió forintot fizettek a futballistáért.

"Boldog vagyok, hogy Péter jól érezte magát nálunk az elmúlt időszakban és a maradás mellett döntött" - mondta a klub honlapján Ian Holloway vezetőedző. "Fantasztikus a hozzáállása, igazi profi."

Mindent megtettek érte

"Ian bejött hozzám és pénzt kért a keret megerősítésére. Péter az élvonalban is megállná a helyét, komoly terveink vannak a jövőben, ezért nem volt kérdéses, hogy mindent megteszünk a megtartásáért." - nyilatkozott Paul Stapleton klubelnök. A Plymouthnak még két magyar játékosa van, Tímár Krisztián és Buzsáky Ákos.

Halmosi a télen először a Celticnél próbálkozott, ahol az egyhetes próbajáték első napján balhátvédként vették számításba, majd miután Gordon Strachan vezetőedző látta, hogy szívesen megy előre, nem tartotta vissza.

A Celticnél már elkészítették a mezét is

Az Index úgy tudja, hogy a Celticnél már a mezét is elkészítették a játékosnak, ám végül nem tudott megegyezni a Debrecennel a bajnoki címet szerző skót klub. Szima Gábor tulajdonos úgy emlékszik, hogy nem tettek konkrét ajánlatot a skótok, amiben közrejátszhatott, hogy túlságosan magasnak találták az 1.2 millió eurós vételárat. (Maga Szima is soknak vélte, ám azt a játékos menedzsere állapította meg.)

Halmosi azonban haza sem tért az Egyesült Királyságból, mert a Crystal Palace és a Plymouth is igényt tartott rá. A bal lábas játékos végül utóbbi mellett határozott, és ha jól teljesít könnyen feljebb léphet, akár az első osztályba is.