Ágnes
-5 °C
2 °C

Halmosiért rekordösszeget fizetett a Plymouth

2007.05.17. 17:05
A magyar válogatott bal oldali középpályása, Halmosi Péter először a Celticnél próbálkozott, végül az angol másodosztályú Plymouth-nál kapott szerződést. A klub történetében még soha senkiért nem fizetett 400 ezer fontot, mindent megtettek, hogy ott maradjon. Az egyesületnél három magyar játékos lesz a következő szezonban.

Halmosi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott középpályása hároméves szerződést írt alá az angol másodosztályban szereplő Plymouth Argyle csapatához.

Igazi profi

A korábbi debreceni futballista az elmúlt fél évben kölcsönben játszott a szigetországi klubban, a tavaszi idényben tizenkilenc meccsen szerepelt és négy gólt szerzett. A Plymouth vezetői az egyesület hivatalos honlapja szerint klubtörténeti csúcsot jelentő 400 ezer fontot, vagyis 146 millió forintot fizettek a futballistáért.

"Boldog vagyok, hogy Péter jól érezte magát nálunk az elmúlt időszakban és a maradás mellett döntött" - mondta a klub honlapján Ian Holloway vezetőedző. "Fantasztikus a hozzáállása, igazi profi."

Mindent megtettek érte

"Ian bejött hozzám és pénzt kért a keret megerősítésére. Péter az élvonalban is megállná a helyét, komoly terveink vannak a jövőben, ezért nem volt kérdéses, hogy mindent megteszünk a megtartásáért." - nyilatkozott Paul Stapleton klubelnök. A Plymouthnak még két magyar játékosa van, Tímár Krisztián és Buzsáky Ákos.

Halmosi a télen először a Celticnél próbálkozott, ahol az egyhetes próbajáték első napján balhátvédként vették számításba, majd miután Gordon Strachan vezetőedző látta, hogy szívesen megy előre, nem tartotta vissza.

A Celticnél már elkészítették a mezét is

Az Index úgy tudja, hogy a Celticnél már a mezét is elkészítették a játékosnak, ám végül nem tudott megegyezni a Debrecennel a bajnoki címet szerző skót klub. Szima Gábor tulajdonos úgy emlékszik, hogy nem tettek konkrét ajánlatot a skótok, amiben közrejátszhatott, hogy túlságosan magasnak találták az 1.2 millió eurós vételárat. (Maga Szima is soknak vélte, ám azt a játékos menedzsere állapította meg.)

Halmosi azonban haza sem tért az Egyesült Királyságból, mert a Crystal Palace és a Plymouth is igényt tartott rá. A bal lábas játékos végül utóbbi mellett határozott, és ha jól teljesít könnyen feljebb léphet, akár az első osztályba is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!