Szilvia
5 °C
16 °C

Ha már ki kellett kapnunk, a legjobb, hogy így történt

2007.05.17. 09:17
Az UEFA-kupa glasgow-i döntője után mindkét edző elégedett volt csapatával. A büntetőkkel alulmaradó Espanyol mestere szerint csapata vesztesként is győztesnek érezheti magát. A címvédő Sevilla edzője amellett, hogy az ellenfelet is dícsérte, kijelentette, az övé a jobb csapat.

Szerdán a Sevilla egy pazar mérkőzésen büntetőkkel nyert az Espanyol ellen az UEFA-kupa 2007-es döntőjében. A sevillaiak kétszer is vezettek, de ellenfelük mindkétszer egyenlíteni tudott, így 2-2 után a kupa sorsa végül büntetőrúgásokkal dőlt el. Ebben a Sevilla bizonyult jobbnak - miután kapusa három tizenegyest is kivédett - így 3-1-gyel - megvédte címét. Erre ezt megelőzőleg a Real Madrid volt csak képes, amely 1985 után egy évvel később is megnyerte a kupát.

Palop a szerencsés "lottózó"

A meccs hőse, Palop kapus, aki több nagy védés mellett a tizenegyesek során is főszereplőnek bizonyult, a meccs után úgy nyilatkozott: "A büntetőrúgás lottó, nekem szerencsém volt."

Véleménye szerint ő ugyanolyan csapattag, mint a többiek, egy a tizenegyből, mindenki egyforma. "Most már nincs más hátra, mehetünk a bajnokságért és a spanyol kupáért" - mondta az AS című lapnak.

Az Espanyol vesztesként is győztes

Ernesto Valverde a bajnokságban mindössze a tizenkettedik helyen álló Espanol edzője úgy nyilatkozott, csapata vesztesként is győztesnek érezheti magát. "Hihetetlenül erősek voltunk, de végül nem sikerült a fellegekbe jutnunk. Pedig, miután másodszor is egyenlítettünk, azt hittem, meg tudjuk nyerni a kupát. Ha valahogy ki kellett kapnunk, a legjobb, hogy így történt" - mondta a Marca című lapnak az Espanyol mestere.

Ramos az ellenfelet dícsérte

Juande Ramos, a Sevilla mestere szerint egyértelműen a Sevilla volt a jobb csapat, de sportszerűen az ellenfelet is dícsérte. "Az Espanyol nagyszerű ellenfélnek bizonyult, de az emberhátrány meglátszott rajta. A büntetőzés lottó, ám kellett azért a játékosaim rutinja is és elsősorban Palop kapus" - mondta a boldog győztes a Marcának.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?