Menyhért, Mirjam
18 °C
33 °C

Ha már ki kellett kapnunk, a legjobb, hogy így történt

2007.05.17. 09:17
Az UEFA-kupa glasgow-i döntője után mindkét edző elégedett volt csapatával. A büntetőkkel alulmaradó Espanyol mestere szerint csapata vesztesként is győztesnek érezheti magát. A címvédő Sevilla edzője amellett, hogy az ellenfelet is dícsérte, kijelentette, az övé a jobb csapat.

Szerdán a Sevilla egy pazar mérkőzésen büntetőkkel nyert az Espanyol ellen az UEFA-kupa 2007-es döntőjében. A sevillaiak kétszer is vezettek, de ellenfelük mindkétszer egyenlíteni tudott, így 2-2 után a kupa sorsa végül büntetőrúgásokkal dőlt el. Ebben a Sevilla bizonyult jobbnak - miután kapusa három tizenegyest is kivédett - így 3-1-gyel - megvédte címét. Erre ezt megelőzőleg a Real Madrid volt csak képes, amely 1985 után egy évvel később is megnyerte a kupát.

Palop a szerencsés "lottózó"

A meccs hőse, Palop kapus, aki több nagy védés mellett a tizenegyesek során is főszereplőnek bizonyult, a meccs után úgy nyilatkozott: "A büntetőrúgás lottó, nekem szerencsém volt."

Véleménye szerint ő ugyanolyan csapattag, mint a többiek, egy a tizenegyből, mindenki egyforma. "Most már nincs más hátra, mehetünk a bajnokságért és a spanyol kupáért" - mondta az AS című lapnak.

Az Espanyol vesztesként is győztes

Ernesto Valverde a bajnokságban mindössze a tizenkettedik helyen álló Espanol edzője úgy nyilatkozott, csapata vesztesként is győztesnek érezheti magát. "Hihetetlenül erősek voltunk, de végül nem sikerült a fellegekbe jutnunk. Pedig, miután másodszor is egyenlítettünk, azt hittem, meg tudjuk nyerni a kupát. Ha valahogy ki kellett kapnunk, a legjobb, hogy így történt" - mondta a Marca című lapnak az Espanyol mestere.

Ramos az ellenfelet dícsérte

Juande Ramos, a Sevilla mestere szerint egyértelműen a Sevilla volt a jobb csapat, de sportszerűen az ellenfelet is dícsérte. "Az Espanyol nagyszerű ellenfélnek bizonyult, de az emberhátrány meglátszott rajta. A büntetőzés lottó, ám kellett azért a játékosaim rutinja is és elsősorban Palop kapus" - mondta a boldog győztes a Marcának.