Jolán
2 °C
4 °C

Pert nyert a Fradi a Huszti-ügyben

2007.05.18. 14:04
Huszti Szabolcs lejárt szerződése folytán ingyen szerződhetett 2005-ben a francia Metz együtteséhez. A Ferencvárosnak azonban nevelési költségtérítés járt volna, amit a franciák nem akartak kifizetni. A Lausanne-i Nemzetközi Sport Választott Bíróság döntése értelmében azonban 305 ezer euró (kb. 76 millió forint) jár a zöld-fehéreknek, amit a franciáknak 30 napon belül kell kifizetni.

Huszti Szabolcs az elmúlt évek egyik legtehetségesebb magyar labdarúgója. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy két évvel ezelőtt többek között a skót Glasgow Rangers is szemet vetett rá. Ebből végül semmi nem lett, a középpályás a francia Metz együtteséhez került.

Mindenhol a Fradinak adtak igazat

Miután szerződése lejárt, így a franciák ingyen jutottak hozzá a magyar válogatottban addigra már alapembernek számító játékoshoz. Huszti hiába verekedte be magát a csapatba, a szezon végén a Metz búcsúzott az első osztálytól. A magyar labdarúgó a következő szezonban már a német Hannover együttesében szerepelt, ahol csapata egyik legjobbja lett.

Azonban a Metz a mai napig nem fizetett a Fradinak, pedig nevelési költségtérítés járt volna a klubnak. Miután minden illetékes sportszervezet a zöld-fehéreknek adott igazat, a franciák a Lausanne-i Nemzetközi Sport Választott Bírósághoz fordultak.

76 millió forint jár a Fradinak

A bíróság csütörtöki döntése értelmében azonban 305 ezer euró (kb. 76 millió forint) megfizetésére kötelezte a Metzet. " Ez hozzávetőlegesen hetven százalékos pernyertesség, így természetesen elégedettek vagyunk a döntéssel" - nyilatkozta a klub honlapján Balogh Ákos, az FTC zRt. elnökségi tagja.

A franciák 30 napon belül kötelesek kifizetni a megítélt pénzt, ráadásul évi 5 %-os kamat is jár a Fradinak 2006 decemberétől számítva. "Természetesen örülünk, hogy bebizonyosodott az igazunk, és ezzel pénz is áll a házhoz, ezzel tovább erősödik az FTC anyagi helyzete. Klubunk szeretné megköszönni dr. Burai-Kovács Jánosnak, hogy az ügyben Lausanne-ban ellenszolgáltatás nélkül járt el az FTC zRt. sikere érdekében" - mondta Balogh.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?