Erzsébet
1 °C
4 °C

A Liverpool labdával, a Milan Rivaldóval készült a BL-döntõre

2007.05.23. 09:58
A szerda esti labdarúgó-Bajnokok Ligája-döntõ mindkét résztvevõje túl van az utolsó edzésén. A Liverpoolnál a labda játszotta a fõszerepet és feltûnõ volt Steven Gerrard gólérzékenysége, valamint Peter Crouch bénázása. A Milannal Rivaldo jelenléte volt a meglepetés, és ismét kiderült, hogy Paolo Maldini a fõnök.

Szerda este Athénben rendezik a labdarúgó Bajnokok Ligája döntõjét. A két résztvevõ, az angol Liverpool és az olasz Milan kedden este már a meccs helyszínén, az athéni olimpiai stadionban gyakorolt.

Most még több az angol

A városban a döntõ elõtti estén még nem volt meccshangulat, ennek ellenére angol szurkolókkal már lehetett találkozni, míg olasz szimpatizánsból egyelõre még kevesebbet lehetett látni. A stadionban az angolok edzettek elõbb, ami talán annak tudható be, hogy hivatalosan a Milan a pályaválasztó, így õ választhatott elõbb idõpontot.


A Liverpool játékosai valóban a labdával foglalkoztak (fotók: AFP)

Az angol csapat játékosai szinte minden gyakorlatot labdával végeztek, igaz nem erõltették meg magukat, hiszen az Index helyszíni tudósítója szerint még õ is bírta volna a tempót. A gyakorlás végén a ziccereket gyakorolták, melyek során a csapatkapitány Steven Gerrard volt a leggyorsabb és a legbiztosabb lábú.

Crouch az örök cica

Ugyanakkor feltûnõ volt, hogy Peter Crouch, akitõl az olaszok talán a legjobban tartanak, a cicázás során nagyon ügyetlen volt, hosszú lábai ellenére õ volt a legtöbbet a kör közepén.

A milánóiak edzésére több szurkoló volt kíváncsi, és valamennyi játékos pályára lépését nagy ováció kísérte. A pálya mellett feltûnt a brazil Rivaldo is, aki korábban játszott a Milanban, az idei szezonban azonban az Olympiakosszal nyert görög bajnoki címet.

Rivaldo az edzés sztárja

A milánóiak jelenlegi védõje, a szintén brazil Cafu melegítés helyett mintegy tíz percet beszélgetett világbajnok társával. A késõbbiekben elõjött Kaka is, a csapat jelenlegi legjobbja, aki szintén váltott pár szót Rivaldóval.


A milanosok meg Rivaldóval

A csapatból utolsóként jött elõ Paolo Maldini, aki nyolcadik BL-döntõjére készül. Õt tapsolták meg a legjobban és az edzés érdemi része is csak akkor kezdõdött, amikor õ a pályára lépett.

Inzaghi kezdhet

Carlo Ancelotti vezetõedzõ szinte csak futtatta játékosait, hosszú és rövid sprintek váltották egymást. Jó húsz perc után következett a játék, melyben a csapat valamennyi tagja részt vett és amely a pálya mintegy negyedén zajlott. Az edzés végén Clarence Seedorf, Kaka és Filippo Inzaghi elmentek ziccereket gyakorolni, amibõl arra lehet következtetni, hogy Inzaghi kezdeni fog, míg Alberto Gilardino csak a kispadról a meccs elejét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?