István, Vajk
17 °C
34 °C

A Liverpool labdával, a Milan Rivaldóval készült a BL-döntõre

2007.05.23. 09:58
A szerda esti labdarúgó-Bajnokok Ligája-döntõ mindkét résztvevõje túl van az utolsó edzésén. A Liverpoolnál a labda játszotta a fõszerepet és feltûnõ volt Steven Gerrard gólérzékenysége, valamint Peter Crouch bénázása. A Milannal Rivaldo jelenléte volt a meglepetés, és ismét kiderült, hogy Paolo Maldini a fõnök.

Szerda este Athénben rendezik a labdarúgó Bajnokok Ligája döntõjét. A két résztvevõ, az angol Liverpool és az olasz Milan kedden este már a meccs helyszínén, az athéni olimpiai stadionban gyakorolt.

Most még több az angol

A városban a döntõ elõtti estén még nem volt meccshangulat, ennek ellenére angol szurkolókkal már lehetett találkozni, míg olasz szimpatizánsból egyelõre még kevesebbet lehetett látni. A stadionban az angolok edzettek elõbb, ami talán annak tudható be, hogy hivatalosan a Milan a pályaválasztó, így õ választhatott elõbb idõpontot.


A Liverpool játékosai valóban a labdával foglalkoztak (fotók: AFP)

Az angol csapat játékosai szinte minden gyakorlatot labdával végeztek, igaz nem erõltették meg magukat, hiszen az Index helyszíni tudósítója szerint még õ is bírta volna a tempót. A gyakorlás végén a ziccereket gyakorolták, melyek során a csapatkapitány Steven Gerrard volt a leggyorsabb és a legbiztosabb lábú.

Crouch az örök cica

Ugyanakkor feltûnõ volt, hogy Peter Crouch, akitõl az olaszok talán a legjobban tartanak, a cicázás során nagyon ügyetlen volt, hosszú lábai ellenére õ volt a legtöbbet a kör közepén.

A milánóiak edzésére több szurkoló volt kíváncsi, és valamennyi játékos pályára lépését nagy ováció kísérte. A pálya mellett feltûnt a brazil Rivaldo is, aki korábban játszott a Milanban, az idei szezonban azonban az Olympiakosszal nyert görög bajnoki címet.

Rivaldo az edzés sztárja

A milánóiak jelenlegi védõje, a szintén brazil Cafu melegítés helyett mintegy tíz percet beszélgetett világbajnok társával. A késõbbiekben elõjött Kaka is, a csapat jelenlegi legjobbja, aki szintén váltott pár szót Rivaldóval.


A milanosok meg Rivaldóval

A csapatból utolsóként jött elõ Paolo Maldini, aki nyolcadik BL-döntõjére készül. Õt tapsolták meg a legjobban és az edzés érdemi része is csak akkor kezdõdött, amikor õ a pályára lépett.

Inzaghi kezdhet

Carlo Ancelotti vezetõedzõ szinte csak futtatta játékosait, hosszú és rövid sprintek váltották egymást. Jó húsz perc után következett a játék, melyben a csapat valamennyi tagja részt vett és amely a pálya mintegy negyedén zajlott. Az edzés végén Clarence Seedorf, Kaka és Filippo Inzaghi elmentek ziccereket gyakorolni, amibõl arra lehet következtetni, hogy Inzaghi kezdeni fog, míg Alberto Gilardino csak a kispadról a meccs elejét.