Ágnes
-5 °C
2 °C

Inzaghi azt állítja, tudatosan pattant róla a labda

2007.05.24. 09:13
A Milan legnagyobb győzelmének nevezte edzője, Carlo Ancelotti a szerdai, Liverpool elleni Bajnokok Ligája-sikert. A vesztes fél már nem foglalkozik azzal, miért nem töltötte ki a hosszabbítást Fandel bíró, Steven Gerrard már a csapat megerősítésén gondolkozik. A meccs hősének, Filippo Inzaghinak elégtétel volt a két góljával eldőlt mérkőzés és azt mondja, begyekorolt helyzetből pattant róla be a labda az első gólnál.

A Bajnokok Ligája döntője a után a vesztes a Liverpool edzője, Rafa Benítez percekig mutogatta az óráját a játékvezetőnek, amiért Herbert Fandel nem játszatta végig a kijelölt három perchosszabbítást. A hetedik BEK/BL-győzelmét arató Milan 2-1-re nyert az athéni döntőben.

Benítez már nem foglalkozik az idővel

"Ezen nem múlt semmi, klasszis játékosokkal felálló jó csapat ellen veszítettünk" - ismerte el nagyvonalúan a BBC tudósítása szerint a meccs után Rafa Benítez. A spanyol edző szerint az első félidőben nagyon jól játszott a Liverpool, de szerencsétlen szituációból kapták az első gólt. A szünet után pedig fokozták a nyomást, de a Milannak megvannak a játékosai ahhoz, hogy a kihasználja az így adódó lehetőséget. "Próbáltuk megtartani a labdát, de ki kellett volna használnunk a lehetőségeinket."


Kattintson!

A csapatkapitány Steven Gerrard azt mondta, büszkék lehetnek magukra a döntő után. "Nagyon jól játszottunk a döntőig vezető úton és tudom, hogy el fogunk még mi jutni ide." A középpályás szerint minden tiszteletet megérdemelnek a csapat tagjai, mert mindent kiadtak magukból, de ez most nem volt elég.

Gerrard már a következő szezonra figyel

Gerrard szerint az első félidőben ők irányítottak, de nem annyira, amennyire aztán ezt a második félidőben szerették volna. "A meccs előtt is mondtuk, apró részletek és egy kis szerencse fog dönteni, és ez most a Milannak jutott.

A jelenlegi Liverpool legmeghatározóbb játékosa már előre is tekintett és azt mondta, meg fog erősödni a csapata ezután a vereség után. "Erősítenünk kell és még jobb játékosokat hozni és ezt az edzőnk és a klub vezetői is tudják. Érdekes nyarunk lesz."

Ancelotti: Nem volt látványos

A másik oldalon természetesen többen nem felejtették el megemlíteni a 2005-ös döntőt, az edző, Carlo Ancelotti viszont minden eddigi siker fölé emelte a szerdait.

"Hihetetlen, amit elértünk. Fontos ez a győzelem, mert soha nem veszítettük szem elől, hogy mit akarunk elérni. Ez a legnagyobb győzelmünk, mert kevés szurkoló számított arra, hogy megnyerjük a legfontosabb sorozatot. Talán senki" - olvasható szintén a BBC-n.


Kattintson!

Az edző négyszer lett Európa legjobbja a Milannal: kétszer játékosként (1989 és 1990, ekkor még csapattársa volt Paolo Maldininek) és kétszer edzőként (2003 és 2007). "Nagyon különleges kapcsolat ez a számomra. Ehhez a futballklubhoz tartozom."

Ancelotti elismerte, nem volt igazán látványos a mérkőzés, de a Liverpool szerinte olyan csapat, amelyik megtudja állítani a másikat. Az angolok nagyon támadtak az első félidőben, ami a Milan-edző szerint nagyon nehéz volt a számukra. "Nagy volt a nyomás középpályánkon, nem tudtuk megjátszani sem Seedorfot és Kakát sem."

"A meccs olyan volt, mint a szezonunk. Lassan kezdtünk, aztán egyre nőtt az önbizalmunk, ahogy haladtunk előre." Ancelotti arra is kitért, nem foglalkozott azzal, amikor novemberben a menesztéséről szóltak a pletykák és az újságcikkek.

Inzaghi: Elégtétel

A meccs hőse, Filippo Inzaghi nem mást állított, mint hogy az első gólja tudatos mozdulat eredménye volt. "Sikerült tavaly is, az Empoli ellen. Az edzőnkkel gyakoroltuk ezt be."


Kattintson!

Inzaghi azt mondta, nagy elégtétel neki ez a meccs, de azért a győzelem a legfontosabb neki. "Nagyon kellett vigyáznunk, mert 2-0-nál eufórikus hangulatba kerültünk. De soha nem csüggedhet a figyelmünk. A futballban minden megtörténhet, de örülünk, hogy most nem történt semmi váratlan."

Nem felejtik a 2005-ös döntőt

A fáradhatatlan Gennaro Gattuso azt mondta, soha nem fogja elfelejteni a 2005-ös, 3-0-s vezetésről elveszített döntőt. "Ez azonban egy másik történet. Most az a dolgunk, hogy ünnepeljünk."

A gólpasszával és a tavaszi BL-szezonban nyújtott hihetetlen teljesítményével Kaká az Aranylabda egyik fő várományosa lett, már fél évvel a díj odaítélése előtt. A brazil középpályás is arról beszélt, hogy mennyire jó érzés, hogy a 2005-ös vereség után ilyen rövid időn belül sikerült győzniük. "Ami akkor történt, nagyon furcsa volt, csak hat percig nem játszottunk jól és megfizettünk érte. Nagyon jó volt most nyerni, mert 2005-ben veszítettünk. Nagyszerű csapat a miénk."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!