Aliz
6 °C
14 °C

Véget érhet a Fradi másodosztálybeli száműzetése

2007.05.24. 21:59
Mostantól a futballpályán dőlhet el, hogy visszakerül-e a Ferencváros a Borsodi Liga élvonalába. Az MLSZ az FTC-n kívül még négy csapatnak adta meg a licenszet.

Megkapta az élvonalbeli szerepléshez elengedhetetlenül szükséges rajtengedélyt a Tatabánya, a REAC, a Fehérvár, illetve a jelenleg másodosztályú Ferencváros, és Felcsút. Erről csütörtökön döntött a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli licenszadó bizottsága. A Vác fellebbezését a testület, tekintettel a változatlanul hiányzó dokumentumokra, elutasította.

A végső és megfellebbezhetetlen határozat meghozatala előtt a döntéshozók még egy utolsó egyeztetést tartottak a Ferencváros képviselőivel, Dámosy Zsolt klubelnökkel és Hermány Csabával, a futballcsapatot működtető ZRt. igazgatóságának elsőszámú vezetőjével, akik bemutatták nekik azokat a meggyőző iratokat, amelyekkel alátámasztották: az elmúlt évtől eltérően megkaphatja a nagy múltú egyesület az élvonalbeli induláshoz elengedhetetlenül szükséges licencet.

Az MLSZ-től származó információ szerint a konstruktív együttműködést mindkét fél elismerően hangsúlyozta, kiemelve a szövetség illetékes munkatársainak nemcsak korrekt együttműködését, hanem segítőkészségét is.

"Minden korábbinál körültekintőbb és lelkiismeretesebb munkát végeztek azok, akiknek feladata a licenckérelmek elbírálása volt" - értékelte mind az első-, mind a másodfokon döntők tevékenységét Kisteleki István, az MLSZ elnöke. "A végeredmény egyben azt is jelzi, hogy kifejezetten hasznosak voltak azok a konzultációk, amelyeket munkatársaink, élükön Gertner Zoltán licenceljárási igazgatóval folytattak az érintett klubok irányítóival, tulajdonosaival, s önkormányzati képviselőkkel. Örülök, hogy végül így alakultak a függőben lévő ügyek, s az elmúlt esztendőhöz képest békés, nyugodt légkörben, s főleg már most, minden határidőt betartva lehetett meghozni a jórészt pozitív döntéseket."

A Ferencváros jelenleg 56 ponttal az NB II.-es mezőny ezüstérmes helyén tartózkodik, miután szombaton a Nyíregyháza megverte a Baktalórántházát és 59 ponttal átvette a vezetést. A fővárosi csapat május 30-án játssza a fordulóban esedékes meccsét, ha nyernek, akkor ismét pontegyenlőség lesz a két csapat közt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?