Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Véget érhet a Fradi másodosztálybeli száműzetése

2007.05.24. 21:59
Mostantól a futballpályán dőlhet el, hogy visszakerül-e a Ferencváros a Borsodi Liga élvonalába. Az MLSZ az FTC-n kívül még négy csapatnak adta meg a licenszet.

Megkapta az élvonalbeli szerepléshez elengedhetetlenül szükséges rajtengedélyt a Tatabánya, a REAC, a Fehérvár, illetve a jelenleg másodosztályú Ferencváros, és Felcsút. Erről csütörtökön döntött a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli licenszadó bizottsága. A Vác fellebbezését a testület, tekintettel a változatlanul hiányzó dokumentumokra, elutasította.

A végső és megfellebbezhetetlen határozat meghozatala előtt a döntéshozók még egy utolsó egyeztetést tartottak a Ferencváros képviselőivel, Dámosy Zsolt klubelnökkel és Hermány Csabával, a futballcsapatot működtető ZRt. igazgatóságának elsőszámú vezetőjével, akik bemutatták nekik azokat a meggyőző iratokat, amelyekkel alátámasztották: az elmúlt évtől eltérően megkaphatja a nagy múltú egyesület az élvonalbeli induláshoz elengedhetetlenül szükséges licencet.

Az MLSZ-től származó információ szerint a konstruktív együttműködést mindkét fél elismerően hangsúlyozta, kiemelve a szövetség illetékes munkatársainak nemcsak korrekt együttműködését, hanem segítőkészségét is.

"Minden korábbinál körültekintőbb és lelkiismeretesebb munkát végeztek azok, akiknek feladata a licenckérelmek elbírálása volt" - értékelte mind az első-, mind a másodfokon döntők tevékenységét Kisteleki István, az MLSZ elnöke. "A végeredmény egyben azt is jelzi, hogy kifejezetten hasznosak voltak azok a konzultációk, amelyeket munkatársaink, élükön Gertner Zoltán licenceljárási igazgatóval folytattak az érintett klubok irányítóival, tulajdonosaival, s önkormányzati képviselőkkel. Örülök, hogy végül így alakultak a függőben lévő ügyek, s az elmúlt esztendőhöz képest békés, nyugodt légkörben, s főleg már most, minden határidőt betartva lehetett meghozni a jórészt pozitív döntéseket."

A Ferencváros jelenleg 56 ponttal az NB II.-es mezőny ezüstérmes helyén tartózkodik, miután szombaton a Nyíregyháza megverte a Baktalórántházát és 59 ponttal átvette a vezetést. A fővárosi csapat május 30-án játssza a fordulóban esedékes meccsét, ha nyernek, akkor ismét pontegyenlőség lesz a két csapat közt.