Ágnes
-5 °C
2 °C

Magyar játékosok szerződtek a Liverpoolhoz

2007.05.26. 23:30
Németh Krisztián és Simon András vasárnap délben tart sajtótájékoztatót, addig csak annyit lehet tudni, hogy a Liverpool megvásárolta a két futballista játékjogát az MTK-tól.

Németh Krisztián és Simon András az FC Liverpool labdarúgócsapatához szerződött. A játékosokat képviselő Careers Management Group Liverpoolban tartózkodó vezetői arról tájékoztatták az MTI-t, hogy az MTK Budapest megállapodott az FC Liverpoollal a két futballista átigazolásáról. A szerződés értelmében az angol klub Németh és Simon játékjogát megvásárolja, és a két fiatal labdarúgó ennek szellemében már alá is írta öt évre szóló kontraktusát az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes, az idei évben a BL-döntőig jutó csapathoz. A két játékos hazaérkezése után, várhatóan vasárnap a déli órákban sajtótájékoztatón ismerteti a szerződés aláírásának körülményeit.

Első lépés

Az Agárdi Sándor Károly futballakadémia vezetőedzője, Tamási Zsolt még februárban úgy nyilatkozott, hogy a Liverpool és a magyar bajnokság második helyén álló MTK között hamarosan együttműködés várható. Ennek első lépése lehet, hogy Németh Krisztián és a februárban az angol klubnál próbajátékon szereplő Simon András öt éves szerződést kötött a csapattal.

Egyik játékos sem mutatkozott még be a felnőtt válogatottban, de mindkettejük tehetsége vitathatatlan. Az U19-es válogatottban játszó Német Krisztián a múlt héten Írországban gólt szerzett, igaz, a csapat egy ponttal, méltatlanul búcsúzott a selejtező körtől.

A Bajnokok Ligája döntőjét elvesztő Liverpool utolsó magyar játékosa Kozma István volt a kilencvenes évek elején, de ő sem tudott gyökeret ereszteni a csapatnál. A Liverpool után Kozma a skót Dunfermline-nál folytatta pályafutását.

A Liverpool jelentős átalakuláson megy keresztül, több játékos is távozik a csapattól, de abban csak reménykedni lehet, hogy helyüket Németh Krisztián és Simon András veheti át.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!