Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar játékosok szerződtek a Liverpoolhoz

2007.05.26. 23:30
Németh Krisztián és Simon András vasárnap délben tart sajtótájékoztatót, addig csak annyit lehet tudni, hogy a Liverpool megvásárolta a két futballista játékjogát az MTK-tól.

Németh Krisztián és Simon András az FC Liverpool labdarúgócsapatához szerződött. A játékosokat képviselő Careers Management Group Liverpoolban tartózkodó vezetői arról tájékoztatták az MTI-t, hogy az MTK Budapest megállapodott az FC Liverpoollal a két futballista átigazolásáról. A szerződés értelmében az angol klub Németh és Simon játékjogát megvásárolja, és a két fiatal labdarúgó ennek szellemében már alá is írta öt évre szóló kontraktusát az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes, az idei évben a BL-döntőig jutó csapathoz. A két játékos hazaérkezése után, várhatóan vasárnap a déli órákban sajtótájékoztatón ismerteti a szerződés aláírásának körülményeit.

Első lépés

Az Agárdi Sándor Károly futballakadémia vezetőedzője, Tamási Zsolt még februárban úgy nyilatkozott, hogy a Liverpool és a magyar bajnokság második helyén álló MTK között hamarosan együttműködés várható. Ennek első lépése lehet, hogy Németh Krisztián és a februárban az angol klubnál próbajátékon szereplő Simon András öt éves szerződést kötött a csapattal.

Egyik játékos sem mutatkozott még be a felnőtt válogatottban, de mindkettejük tehetsége vitathatatlan. Az U19-es válogatottban játszó Német Krisztián a múlt héten Írországban gólt szerzett, igaz, a csapat egy ponttal, méltatlanul búcsúzott a selejtező körtől.

A Bajnokok Ligája döntőjét elvesztő Liverpool utolsó magyar játékosa Kozma István volt a kilencvenes évek elején, de ő sem tudott gyökeret ereszteni a csapatnál. A Liverpool után Kozma a skót Dunfermline-nál folytatta pályafutását.

A Liverpool jelentős átalakuláson megy keresztül, több játékos is távozik a csapattól, de abban csak reménykedni lehet, hogy helyüket Németh Krisztián és Simon András veheti át.